Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 22 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-06-14

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποιημένες οι ΗΠΑ απ' τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας.
  • [02] Υπερεθνικιστής ο νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Σερβία.
  • [03] Ψήφισμα στην ΔΥΑΕ κατά του Ιράν.
  • [04] 10 στελέχη της Αλ Κάιντα συνελήφθησαν στο Πακιστάν.
  • [05] Την άμεση εφαρμογή του σχεδίου του διατάσει ο Αριέλ Σαρόν.
  • [06] Ο Αμερικανικός λαός χαιρέτησε τον Ρόναλντ Ρέιγκαν
  • [07] Ο ρόλος του Ρόναλντ Ρέιγκαν στον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου
  • [08] Ιράκ: νέα επεισόδια βίας
  • [09] Ισραήλ: Αδρές αποζημιώσεις στους εποίκους που θα φύγουν οικειοθελώς

  • [01] Ικανοποιημένες οι ΗΠΑ απ' τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας.

    14 Jun 2004, 00:17 UTC

    Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι ικανοποιημένες με την στάση της Σαουδικής Αραβίας και πιστεύουν ότι η Ριάντ κάνει ότι μπορεί για τον τερματισμό των αλυσιδωτών επιθέσεων εναντίον αλλοδαπών και την αποκατάσταση της ασφάλειας στη χώρα, έτσι ώστε τέτοιες επιθέσεις να μην επηρεάσουν αρνητικά τον τομέα του πετρελαίου και τις εμπορικές συναλλαγές γενικότερα στη Σαουδική Αραβία. Στο μεταξύ, κόμβος στο διαδίκτυο φέρει δήλωση που αποδίδεται στην Αλ Κάιντα και με την οποία το τρομοκρατικό δίκτυο αναλαμβάνει την ευθύνη για την απαγωγή Αμερικανού στη Σαουδική Αραβία και αναφέρει ότι ο Αμερικανός κρατούμενος θα τύχει της ίδιας μεταχείρισης με τους Ιρακινούς κρατούμενους στις φυλακές Αμπού Γκράιμπ της Βαγδάτης.

    [02] Υπερεθνικιστής ο νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Σερβία.

    14 Jun 2004, 00:51 UTC

    Προεκλογικό πόστερ του Τ. Νίκολιτς

    Ένας σκληροπυρηνικός εθνικιστής και ένας φιλο-δυτικός μεταρρυθμιστικής θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Σερβία, που θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουνίου. H Σερβική επιτροπή εκλογών δήλωσε ότι ο Τομισλάβ Νίκολιτς, του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, και υποστηρικτής του πρώην προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, πήρε στο πρώτο γύρο ένα 31% περίπου των ψήφων, ενώ ο Μπόρις Τάντιτς, του Δημοκρατικού Κόμματος κέρδισε ένα ποσοστό περίπου 29%. 13 άλλοι προεδρικοί υποψήφιοι καταλήγουν με πολύ μικρότερα ποσοστά. Πολλοί δυτικοί παρατηρητές δηλώνουν ότι μια νίκη του Τόμισλαβ Νίκολιτς στις προεδρικές εκλογές στη Σερβία θα απομακρύνει επενδύσεις απ τη χώρα και θα καθυστερήσει την ενταξιακή πορεία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [03] Ψήφισμα στην ΔΥΑΕ κατά του Ιράν.

    14 Jun 2004, 00:56 UTC

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας θα εξετάσει αυτή την εβδομάδα σχέδιο ψηφίσματος που υπέβαλαν η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία και το οποίο καταδικάζει το Ιράν για έλλειψη συνεργασίας με την υπηρεσία. Οι τρεις χώρες εκφράζουν απογοήτευση για το γεγονός ότι η Τεχεράνη δεν τήρησε συμφωνία μαζί τους για πλήρη τερματισμό του προγράμματος της εμπλουτισμού ουρανίου. Το σχέδιο ψηφίσματος ζητά επίσης απ το Ιράν να μην κατασκευάσει ερευνητικό αντιδραστήρα ο οποίος θα μπορούσε να παράγει σχάσιμο υλικό.

    [04] 10 στελέχη της Αλ Κάιντα συνελήφθησαν στο Πακιστάν.

    14 Jun 2004, 01:12 UTC

    Ο υπουργός εσωτερικών του Πακιστάν, Φ. Χαγιάτ

    Πακιστανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι συνελήφθησαν 10 ύποπτοι αλλοδαποί κεντρο-Ασιατικής καταγωγής, μέλη της Αλ Κάιντα, καθώς και ο Μασούμπ Αρουτσί, κύριο στέλεχος του τρομοκρατικού δικτύου, που είχε επικηρυχθεί έναντι του ποσού του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Ο Αρουτσί είναι ανιψιός του κύριου σχεδιαστή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ, ο οποίος συνελήφθη και αυτός στο Πακιστάν πριν ένα χρόνο. Ο υπουργός εσωτερικών του Πακιστάν δήλωσε ότι οι συλληφθέντες παραδέχτηκαν την ενοχή τους και την σχέση τους με πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Καράτσι.

    [05] Την άμεση εφαρμογή του σχεδίου του διατάσει ο Αριέλ Σαρόν.

    14 Jun 2004, 01:19 UTC

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, διέταξε την άμεση έναρξη προετοιμασιών για την αποχώρηση των Ισραηλινών εποίκων από τη Λωρίδα της Γάζας και τμήματα της δυτικής Όχθης. Ο κ. Σαρόν δήλωσε στο υπουργικό του συμβούλιο ότι διέταξε τους επικεφαλείς των επιτροπών που θα επιβλέψουν την εφαρμογή του σχεδίου αποχώρησης από Παλαιστινιακά εδάφη, να αρχίσουν τις κατάλληλες προετοιμασίες αμέσως.

    [06] Ο Αμερικανικός λαός χαιρέτησε τον Ρόναλντ Ρέιγκαν

    Γιώργος Μπίστης, Φωνή της Αμερικής, Ουάσιγκτον

    11 Jun 2004, 19:49 UTC

    function doImage(h,w,img) {

    // add padding to h and w

    h = h + 50;

    w = w + 50;

    obj = window.open("http://www.voanews.com/imageViewer.cfm?img="+escape(img),"imageViewer"+h+"_"+w,"toolbar=no,width="+w+",height="+h+",directories=no,status=no,scrollbars=yes,resizable=no,menubar=no");

    }

    MyLanguage = Greek

    Δείτε το ρεπορτάζ της επικήδειας τελετής για τον Ρόναλντ Ρέηγκαν από τον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον

    (RealVideo)

    Ο Αμερικανικός λαός αποχαιρέτησε τον Ρόναλντ Ρέιγκαν , τον 40ο Πρόεδρό των Ηνωμένων Πολιτειών. Η επικήδεια τελετή έγινε στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον την Παρασκευή, αφού προηγουμένως η σορός του είχε εκτεθεί σε διήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Ροτόντα του Καπιτωλίου.

    Συνολικά, στη Ουάσιγκτον και νωρίτερα στην Καλιφόρνια κάπου διακόσιες χιλιάδες άτομα πέρασαν μπροστά από το φέρετρο του Ρόναλντ Ρέιγκαν , πού ήταν καλυμμένο με την Αμερικανική σημαία -- την ίδια που κυμάτιζε στο Κογκρέσο την ημέρα που είχε ορκισθεί Πρόεδρος.

    Ο Μ. Γκορμπατσόφ αποχαιρετά τον Ρέηγκαν

    Ανάμεσα τους ήταν πολλοί νυν και τέως ηγέτες από διάφορα μέρη του κόσμου περιλαμβανόμενου του Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, του άλλοτε αντιπάλου του και αργότερα φίλου του, που όπως είπε ο ίδιος, η μοίρα το είχε τάξει να βρίσκεται μαζί με τον Ρόναλντ Ρέιγκαν σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας, στα τέλη του περασμένου αιώνα.

    και ο Πρόεδρος Μπους αποχαιρετά τον Ρέηγκαν

    Επικήδειους λόγους εκφώνησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Τζώρτζ Μπούς, και ο πατέρας του, πρώην Πρόεδρος και στενός συνεργάτης του Ρόναλντ Ρέιγκαν, Τζώρτζ Μπούς ο πρεσβύτερος. Ένα από τα θέματα που τόνισαν ήταν πως ο Αμερικανικός λαός έχει σήμερα την καλοτυχία να ζει σε μια κοινωνία που διαμορφώθηκε με γνώμονα τα οράματα του Ρόναλντ Ρέηγκαν.

    Φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρόεδρο απέτισαν επίσης η άλλοτε στενή συνεργάτης του, πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Πρωθυπουργός του Καναδά Μπράιν Μουλρόνι. Στην επικήδεια τελετή στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Παναγιώτης Σκανδαλάκης.

    Η Παρασκευή ήταν η επίσημη Ημέρα Εθνικού Πένθους στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά ολόκληρη η εβδομάδα, από την ώρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Ρόναλντ Ρέιγκαν , το περασμένο Σαββατοκύριακο μέχρι τώρα, είναι ένα επταήμερο στο οποίο ο ένας μετά τον άλλον συνεργάτες και παλιοί πολιτικοί του αντίπαλοι θυμούνται την προσωπικότητα του Ρόναλντ Ρέιγκαν και τα επιτεύγματά του. Κατά την Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν ένας ηγέτης πού κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα.

    Η Ουάσινγκτον αποχαιρετά τον 40ο Πρόεδρο

    Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της Ουάσιγκτον σήμερα και την Τετάρτη για να δουν την μεταφορά του φέρετρου του Ρόναλντ Ρέιγκαν πρώτα προς το Καπιτώλιο, όπου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, και έπειτα προς τον Εθνικό Καθεδρικό Ναό. Με τα μάτια στραμμένα στην νεκροφόρα απηύθυναν τον τελευταίο χαιρετισμό σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προέδρους στην σύγχρονη Αμερικανική ιστορία. Ο Ρέηγκαν είχε εκλεγεί την τελευταία φορά υπερισχύοντας του αντιπάλου του στις 49 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες.

    Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε σε πολλούς το θέαμα του αλόγου του Ρέιγκαν που ακολουθούσε και αυτό την νεκροπομπή έχοντας στο σαμάρι του τις μπότες του εκλιπόντα ηγέτη.

    Η ογδόντα-τριών χρόνων χήρα του Ρόναλτν Ρέιγκαν , Νάνσυ Ρέηγκαν, που ήταν στο πλευρό του σε κάθε σημαντική στιγμής της καριέρας του, ήταν και τώρα παρούσα σε όλες τις τελετές εις μνήμην του συζύγου της, περιστοιχισμένη από στενά μέλη της οικογένειάς της.

    Ο τόπος ενταφιασμού του Ροναλντ Ρέηγκαν

    Η σορός του Ρόναλντ Ρέιγκαν μεταφέρθηκε αεροπορικώς από τη Ουάσιγκτον στην Καλιφόρνια, στη Δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου και ενταφιάστηκε με τη δύση του ήλιου στον κήπο της βιβλιοθήκης Ρέηγκαν, εκεί δηλαδή που βρίσκονται συγκεντρωμένα και όλα τα έγγραφα της οκταετούς προεδρίας του, στο Σίμι Βάλλευ.

    [07] Ο ρόλος του Ρόναλντ Ρέιγκαν στον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου

    11 Jun 2004, 16:24 UTC

    Ο πρόεδρος Ρέηγκαν

    Κηδεύεται σήμερα στην Καλιφόρνια ο 40ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σολόκληρη τη χώρα αφιερώνουν ειδικά προγράμματα για το έργο και τις ημέρες του δημοφιλούς τέως προέδρου. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτεύξεις του, ήταν η συμβολή του στον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου. Οταν ο Ρόναλντ Ρέηγκαν ανέλαβε την προεδρία το 1981, ο Ψυχρός Πόλεμος με τη τότε Σοβιετική Ενωση ήταν στο ζενίθ του. Ομως όταν αποχώρησε απο τα προεδρικά του καθήκοντα οκτώ χρόνια αργότερα, το κομμουνιστικό σύστημα είχε αρχίσει να καταρρέει, ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Σοβιετικη Ενωση είχαν αρχίσει να βελτιώνονται.

    Στο ξεκίνημα της προεδρικής θητείας του, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν εξήγγειλε μία τεράστιας κλίμακας αναβάθμιση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, ενώ υποσχέθηκε να εξαλείψει τον κομμουνισμό απο ολόκληρο τον κόσμο. Λίγο αργότερα, χαρακτήρισε την Σοβιετική Ενωση ως «την αυτοκρατορία του κακού.» Οταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας το 1985, η οικονομία της Σοβιετικής Ενωσης ήταν σε οικτρή κατάσταση, ενώ οι ΗΠΑ συνέχισαν να αναπτύσσουν και να συγκεντρώνουν εξοπλισμούς. Το στρατιωτικό χάσμα μεταξύ των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ενωσης γινόταν ολοένα μεγαλύτερο. Ο πρόεδρος Ρέιγκαν άδραξε την ευκαιρία και ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Γκορμπατσώφ το 1986. Οι δύο ηγέτες, μετά απο λίγο καιρό, υπέγραψαν συμφωνίες που να απαγορεύουν τη χρήση πυρηνικών κεφαλών άμεσου στόχου, καθώς και συμφωνία για τον περιορισμό των στρατηγικών όπλων.

    Ο Αλαν Λίτσμαν, ιστορικός των αμερικανών προέδρων εδώ στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, λέει οτι ο Ρόναλντ Ρέιγκαν θα μείνει στην μνήμη της ανθρωπότητας ως ο πρόεδρος που κέρδισε τον Ψυχρό πόλεμο: «Ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν αυτή η μακροχρόνια και πικρή αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ενωσης που είχε ξεκινήσει το 1945, μετά το τέλος του Δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Ομως, κατά την προεδρία του Ρόναλντ Ρέηγκαν, είτε το προξένησε ο ίδιος είτε όχι, ο Ψυχρός Πόλεμος στην πραγματικότητα τελείωσε με αμερικανική νίκη, ενώ ακολούθησε η αρχή της κατάρρευσης της σοβιετικής αυτοκρατορίας.»

    Το 1987, ο πρόεδρος Ρέιγκαν επισκέφθηκε το τείχος του Βερολίνου, που αποτελούσε το σύμβολο του κομμουνισμού και της σοβιετικής κυριαρχίας: «Κύριε Γενικέ Γραμματέα Γκορμπατσώφ, άν πραγματικά επιζητείτε την ειρήνη, εάν επιζητείτε την ευημερία για τη Σοβιετική Ενωση και την Ανατολική Ευρώπη, εάν επιζητείται την φιλευθεροποίηση, ελάτε στην πύλη αυτή! Κύριε Γκορμπατσώφ, ανοίξτε την πύλη! Κύριε Γκορμπατσώφ, γκρεμίστε αυτό το τείχος!»

    Σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους απο την αποχώρηση του Ρόναλντ Ρέιγκαν απο το προεδρικό αξίωμα, το τείχος του Βερολίνου κατερρίφθη. Ηταν μία τρανή ένδειξη οτι ο Ψυχρός Πόλεμος πλησίαζε στο τέλος του.

    Ο Λή Εντουρντς, του Ιδρύματος Χέριτατζ, που είναι μία πολιτικά συντηρητική θίνκ-τάνκ, είναι δημοσιογράφος, που παρακολούθησε τη ζωή και τό έργο του 40ου προέδρου για περίπου 40 χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Εντουαρντς, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν επέτυχε πάρα πολλά: «Εδωσε τέλος στον ψυχρό πόλεμο χωρίς να πέσει ούτε μία πιστολιά και το κατάφερε, με την πρωτοφανή ενίσχυση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και επίσης με την προσήλωσή του σε μέτρα όπως την Πρωτοβουλία Στρατηγικής Αμυνας, με την οποία η Σοβιετική Ενωση και ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ πείστηκαν οτι δεν είχαν τις δυνατότητες να κερδίσουν την μάχη των εξοπλισμών.»

    Ο Στήβεν Ουαίην, καθηγητής κυβερνητικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Τζώρτζτάουν της Ουάσινγκτον, λέει οτι μερικοί θεωρούσαν την εξωτερική πολιτική του Ρόναλντ Ρέηγκαν ως ριψοκίνδυνη και οτι βασιζόταν κυρίως στην στρατιωτική ισχύ, αλλά ακριβώς αυτά επέσπευσαν το τέλος του Ψυχρού πολέμου: «Βασικά, ο Ρέηγκαν πίστευε οτι οι Ρώσσοι δεν μπορουσαν να μας συναγωνιστούν και οτι τελικά θα μας σέβονταν μόνο άν είχαμε πολύ υπέρτερες δυνάμεις. Για το λόγο αυτό προσπάθησε να δημιουργήσει ένα στρατό με τεράστια ισχύ, και στο τέλος, οι σοβιετικοί υποχώρησαν.»

    Ο Λου Κάννον, πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας Ουάσινγκτον Πόστ και βιογράφος του Ρόναλντ Ρέηγκαν, λέει οτι το πρωταρχικό επίτευμα της προεδρίας Ρέιγκαν ήταν ο τερματισμός του Ψυχρού πολέμου και η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης. ΄Λέει ο κ. Κάννον: «Η θεωρία του Ρόναλντ Ρέηγκαν ήταν οτι άν διαπραγματευόμαστε με την Σοβιετική Ενωση απο θέση ισχύος, η Σοβιετική Ενωση, που δεν είχε τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες, δεν θα μπορούσε να μας ακολουθήσει και έτσι θα ήταν εξαναγκασμένη στο να υποχωρήσει.»

    Οι ειδικοί λένε οτι ο πρόεδρος Ρέιγκαν γνώριζε οτι η σοβιετικη οικονομία υπέφερε και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία αυτή. Ηταν πραγματικά μία κίνηση που άλλαξε ριζικά την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη και τις σχέσεις ανάμεσα στις παγκόσμιες υπερδυνάμεις.

    [08] Ιράκ: νέα επεισόδια βίας

    11 Jun 2004, 21:14 UTC

    Ιρακινός πολιτοφύλακας

    Στο Ιράκ, οι προσευχές της Παρασκευής ακυρώθηκαν στην ιερή πόλη των σιιτών Νατζάφ, μετά το ξέσπασμα συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών και πολεμίων του σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ Σάντρ. Η ακύρωση ακολουθεί, κατά μία μέρα, τις φονικές μάχες μεταξύ ιρακινών αστυνομικών και πολιτοφυλάκων πιστών στον Μοκτάντα αλ Σάντρ. Σε γενικές γραμμές, στη Νατζάφ επικρατούσε μεγαλύτερη την Παρασκευή ηρεμία.

    Στην Βαγδατη, βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε αυτοκινητοπομπή του αμερικανικού στρατού. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Στην σιιτική συνοικία Αλ Σάντρ Σίτυ της Βαγδάτης, αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις συγκρούστηκαν με ιρακινούς πολιτοφύλακες, πιστούς στον ακραίο σιίτη κληρικό Μοκτάντα αλ Σάντρ. Ένας πολιτοφύλακας σκοτώθηκε. Δεν υπήρξαν απώλειες από την αμερικανική πλευρά.

    Στο μεταξύ, ο αμερικανικός στρατός είπε οτι ένας στρατιώτης του υπέκυψε από τα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων στην ανατολική Βαγδάτη.

    [09] Ισραήλ: Αδρές αποζημιώσεις στους εποίκους που θα φύγουν οικειοθελώς

    11 Jun 2004, 16:37 UTC

    Ισραηλινοί οικισμοί

    Σύμφωνα με πληροφορίες των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, μία κυβερνητική επιτροπή που διοργανώνει την απαγκίστρωση των ισραηλινών απο τη λωρίδα της Γάζας, μελετά την καταβολή αποζημίωσης περίπου 300,000 δολλαρίων για κάθε οικογένεια που είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει την κατοικία της οικειοθελώς. Με τα χρήματα αυτά, οι οικογένειες θα μπορούν να αγοράσουν ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα στις περισσότερες πόλεις του Ισραήλ. Η καταβολή των αποζημιώσεων μπορεί να αρχίσει ακόμα και απο τον Αύγουστο.

    Η πρόταση της επιτροπής δίνει διορεία στους Εβραιους εποίκους θα φύγουν οικειοθελώς έως την 1η Σεπτεμβριου, 2005, αλλιώς θα εξαναγκαστούν να φύγουν δια της βίας. Οπως αναμένεται, πολλοί έποικοι θα απορρίψουν την προσφορά της αποζημίωσης, και θα επιμείνουν να παραμείνουν στους οικισμούς τους.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 15 June 2004 - 1:18:12 UTC