Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
  [ASCII Greek]

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 14 Σεπτεμβρίου 1996


Χιλιάδες Χρήστες του Ίντερνετ παρακολούθησαν την Αναμέτρηση Σημίτη-Έβερτ μέσω του Δικτύου του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Την τηλεοπτική μονομαχία Σημίτη-Εβερτ, εκτός απο τα εκατομμύρια των τηλεθεατών, είχαν την δυνατότητα να την παρακολουθήσουν "ζωντανά" και χιλιάδες χρήστες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, χάρη στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το οποίο, μέσω του ηλεκτρονικού του δικτύου και του κόμβου του στο Ιντερνετ, μετέδωσε όχι μόνο ολόκληρο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης των δύο πολιτικών αρχηγών, αλλα σε ήχο και τα σημαντικότερα σημεία των απαντήσεων που έδωσαν τόσο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης όσο και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Μιλτιάδης Εβερτ, για τη διευκόλυνση των απανταχού της γης ομογενειακών ραδιοφωνικών σταθμών. Επίσης, απο το δίκτυο του ΜΠΕ μεταδόθηκε και εκτενής περίληψη στα αγγλικά της τηλεοπτικής αναμέτρησης Σημίτη-Εβερτ.

Για την ταχύτερη μετάδοση όλου αυτού του ηλεκτρονικού υλικού, ο κόμβος του ΜΠΕ καθρεφτίζονταν (αναμεταδίδονταν) στην Αθήνα στον Server του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (http://www.ntua.gr/elections96.html) και στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Server του Ινστιτούτου Ελληνικού Δυναμικού, που εδρεύει στη Βοστώνη (http://www.hri.org/MPA/gr/ekloges96).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη νύχτα των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου, το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα μεταδίδει μέσω του Ιντερνετ σε όλο τον κόσμο τα εκλογικά αποτελέσματα με Video και ήχο. Ενω στον Server του ΜΠΕ, στο αφιέρωμα για τις εκλογές, μπορεί κανείς να βρει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των κομμάτων και των θέσεών τους για την εξωτερική πολιτική και την ομογένεια, καθώς επίσης τους υποψήφιους βουλευτές με έγχρωμες φωτογραφίες και σύντομα βιογραφικά σημειωματα, αλλα και όλα τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων απο το 1974 μέχρι σήμερα, όπως και βιογραφικά με φωτογραφίες των Προέδρων Δημοκρατίας και των πρωθυπουργών της χώρας.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.