Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
  [ASCII Greek]

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 06 Σεπτεμβρίου 1996


Ηλεκτρονικά οι «Εκλογές 96» μέσω δικτύου του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Internet

Και μέσω του Internet σε όλο τον κόσμο, θα μεταδίδονται τη νύχτα της 22ας Σεπτεμβρίου απο το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, ενω με την ειδική σελίδα που δημιούργησε το ΜΠΕ στο παγκόσμιο αυτό διαδίκτυο, οι Ελληνες και οι ξένοι, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα ειδικό αφιέρωμα που με τίτλο "Εκλογές 96", παρουσιάζει ολοκληρωμένο πανόραμα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδος, με πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό.

Παράλληλα, το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δίνει τη δυνατότητα για ένα ακόμη βήμα επικοινωνίας των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών με τους ψηφοφόρους, αλλά και για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Αυτό το τελευταίο, η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, είναι που διαφοροποιεί την προσπάθεια του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από άλλες ανάλογες δραστηριότητες, καθώς τη νύχτα της 22ας Σεπτεμβρίου, το Μακεδονικό Πρακτορείο θα καλύπτει την έκδοση των αποτελεσμάτων, εκτός από τους παραδοσιακούς τρόπους και μέσω του Ιντερνετ. Οι ψήφοι, τα ποσοστά των κομμάτων, γραφήματα, οι έδρες στη Βουλή, θα παρουσιάζονται συνεχώς στις οθόνες των χρηστών του Ιντερνετ.

Ηδη από την Πέμπτη, 29 Αυγούστου βρίσκεται στον server του Μακεδονικού Πρακτορείου το αφιέρωμα "Εκλογές 96" στα ελληνικά στη διεύθυνση (http://www.mpa.gr/gr/ekloges96) και στα αγγλικά στην αντίστοιχη διεύθυνση (http://www.mpa.gr/elections96). Μέσα από το αφιέρωμα αυτό παρουσιάζεται όλη η πολιτική ιστορία της Ελλάδας από το 1974 μέχρι σήμερα. Οι πρωθυπουργοί, οι πρόεδροι της Δημοκρατίας και κυρίως τα κόμματα, οι αρχηγοί τους, η οργάνωσή τους, οι θέσεις τους σε θέματα ομογένειας και εξωτερικής πολιτικής, τα ποσοστά τους στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, οι υποψήφιοι βουλευτές κ.α.

Επίσης στο αφιέρωμα του ΜΠΕ για τις εκλογές 96 καταχωρούνται όλες οι ειδήσεις από την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων και των υποψηφίων, ενώ από την Τετάρτη τα κόμματα θα αποκτήσουν το δικό τους χώρο για να καταχωρούν μόνα τους τις ανακοινώσεις και τα δελτία Τύπου που εκδίδουν.

Από την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου υπάρχουν τα βιογραφικά όλων σχεδόν των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων, συνοδευόμενα από φωτογραφικό υλικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες προσπάθειες, η προβολή των υποψηφίων βουλευτών μέσω του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων γίνεται εντελώς δωρεάν.

Τη βραδιά των εκλογών, το ΜΠΕ θα διοχετεύει τα αποτελέσματα στο Ιντερνετ, όπως θα φθάνουν από το τερματικό του Υπουργείου Εσωτερικών, συνοδευόμενα από γραφήματα και στασιστικούς πίνακες.

Το αφιέρωμα του ΜΠΕ για τις επικείμενες εκλογές, δεν έχει στόχο μόνον τους ψηφοφόρους, αλλά και την ελληνική ομογένεια καθώς και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Γι' αυτό άλλωστε όλο το πληροφοριακό υλικό -πλην των βιογραφικών των βουλευτών- παρουσιάζεται και στην αγγλική γλώσσα και "καθρεφτίζεται"(αναμεταδίδεται) ήδη στην Αμερική (http://www.hri.org/MPA/) και στην Αυστραλία (http://www.grausnet.aust.com).

Σημειώνεται ότι το αφιέρωμα του ΜΠΕ "εκλογές 96", δεν είναι η πρώτη του προσπάθεια στο Ιντερνετ. Από τον Νοέμβριο του 1995 που το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απέκτησε τον δικό του κόμβο στο Ιντερνετ, παράλληλα με τη διοχέτευση των ειδήσεών του στο παγκόσμιο αυτό διαδίκτυο, έχει δημιουργήσει ειδική σελίδα για το Συμβούλιο του Απόδημου Ελληνισμού (http://www.mpa.gr/sae), τις επίσημες σελίδες της Βουλής των Ελλήνων (http://www.mpa.gr/voulh) και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (http://www.mpa.gr/pamth), διότι πιστεύει ότι το Ιντερνετ αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα μέσα του μέλλοντος για τη μετάδοση των ειδήσεων και κάθε λογής πληροφοριών.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.