Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
  [ASCII Greek]

Κλικ, Απρίλιος 1996, σελ. 182


NET SURFERS

IMIA On the Net

Με αφορμή την πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση γύρω από τη βραχονησίδα Ίμια, είδαμε και την ηλεκτρονική διάσταση της ιστορίας αυτής να εξελίσσεται στις οθόνες των Web serbers του Δικτύου ανά τον κόσμον... Έτσι υλοποιήθηκαν έμπρακτα σε όλο τους το μεγαλείο οι τεράστιες δυνατότητες άμεσης πληροφόρησης και διακίνησης πληροφοριών που παρέχει το Δίκτυο. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο "ανέβηκαν" σε διάφορους Web servers του Net ελληνικοί, αμερικανικοί και τουρκικοί χάρτες της περιοχής, άρθρα διεθνών συνθηκών και συμβάσεων, σχετικό φωτογραφικό υλικό και γενικότερα πολλά στοιχεία που αφορούν το status quo της "ευαίσθητης" περιοχής. Η επίσημη τουρκική άποψη για το ζήτητα εκφράστηκε μέσα από τον Web server του Υπουργείου Εξωτερικών της Άγκυρας (http://www.mfa.gov.tr) όπου γίνεται αναφορά σ' αυτό που "ονομάζουν" Kardak Crisis. Οι επίσημες ελληνικές θέσεις βρίσκονται στη διεύθυνση http://www.mfa.gr. Επιτέλους το Υπουργείο Εξωτερικών μας αρχίζει να κινείται και στον κυβερνοχώρο, αν και η παρουσία τους είναι προς το παρόν φτωχή. Στο θέμα της Ίμιας πάντως παρουσιάζει τα "Σημεία παρεμβάσεως σχετικά με τις μονομερείς τουρκικές διεκδικήσεις επί των βραχονησίδων Ίμια". Στον χώρο των ελληνικών Internet providers είδαμε μια άμεση κινητοποίηση για την παροχή σφαιρικής ενημέρωσης και προώθησης τσν ελληνικών θέσεων στο Δίκτυο, σε απάντηση των τουρκικών αντίστοιχων κινήσεων. Έτσι, στις σελίδες της Hellas On Line (http://www.hol.gr/imia/ βρίσκεται ακόμη και σήαμερα μια καλή βάση πληροφόρησης για το θέμα, στον Web server του Forthnet (http://www.forthnet.gr) το ίδιο, ενώ τις ημέρες του "καυτού" επεισοδίου ανάλογη πληροφόρηση υπήρξε και από την Netor (http://www.netor.gr).

Από το Acropolis Net (http://www.acropolis.gr [*]) υπήρξε συνεχές posting ειδήσεων κατά τη διάρκεια των γεγονότων. Απογοητευτική η απουσία της επίσημης Compulink, η οποία όμως τώρα ετοιμάζει μια ολοκληρωμένη προσπάθεια προβολής των ελληνικών θεμάτων ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Φυσικά, και η ελληνική ομογένεια στο εξωτερικό δραστηριοποιήθηκε έντονα για την προβολή των εθνικών μας θεμάτων και στο Internet, μέσω του Hellenic Resources Network (http://www.hri.org/news/latest/imia [*]) όπου θα βρείτε πολλούς χάρτες που καταδεικνύουν όλα τα ελληνικά δικαιώματα.


[*] Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται με αστερίσκο είχαν τυπογραφικά λάθη, και εμφανίζονται διορθωμένα στο παραπάνω κείμενο.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.