Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
  [ASCII Greek]

Η Καθημερινή, 1 Δεκεμβρίου 1994


Επίσκεψη βουλευτών στις ΗΠΑ

Πρόγραμμα με θέμα «Ασφάλεια και συνεργασία στα Βαλκάνια»

Επιτυχής ήταν η επίσκεψη στις ΗΠΑ που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των ελληνικών κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και η Πολιτική Άνοιξη εκπροσωπήθηκαν από τους βουλευτές κ.κ. Θ. Στάθη, Κ. Καραμανλή και Κ. Χατζηδημητρίου, ενώ ο Συνασπισμός από το μέλος της Κ.Ε. κ. Τ. Τρίκκα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης με κεντρικό θέμα «Ασφάλεια και συνεργασία στα Βαλκάνια» περιελάμβανε κύκλο σεμιναρίων στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Ταφτς, με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης καθηγητών και ειδικών, ενώ πραγματοποιήθηκε σειρά σημαντικών συναντήσεσν στη Ουάσιγκτον με μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου.

Η επίσκεψη διήρκεσε από 7 έως 18 Νοεμβρίου. Την πρωτοβουλία καθώς και τη φροντίδα για τη διεξαγωγή του προγράμματος είχε το Ινστιτούτο Ελληνικού Δυναμικού με την υποστήριξη της κυβερνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε συνέντευξη Τύπου, χθες στο Ιονικό Κέντρο στην Πλάκα εκτός από τους άνω βουλευτές παραβρέ;ηκαν ακόμη οι κ.κ. Παλαιθόδωρος, Πολύδωρας, Ρήγας, ο συγγραφέας Β. Βασιλικός ενώ ο υπουργός Παιδείας Γ. Παπανδρέου, εξέφρασε την υποστήριξή του και ως ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου, υποσχόμενος ως υπουργός, συμπαράσταση σε οποιαδήποτε επόμενη πρωτοβουλία του οργανισμού επιβραβεύοντας παράλληλα τις μέχρι τώρα ενέργειές του.

Το Ινστιτούτο Ελληνικού Δυναμικού είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων στην Αμερική με σκοπό την αξιοποίηση του επιστημονικού και επιχειρηματικού δυναμικού του Ελληνισμού της δισποράς και την αποκατάσταση επαφής μεταξύ των κέντρων των αποφάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου μετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο τ. κυβερνήτης της Μασσαχουσέτης κ. Μ. Δουκάκης και ο πρέσβης κ. Μ. Στερνς καθώς και επιτροπή συμβούλων αποτελούμενη από καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίων με διεθνές κύρος.

Να σημειωθεί ότι επόμενος στόχος του Ιδρύματος είναι η δημιουργία ηλεκτρονικού δικτύου, που θα ενώσει τις δύο χώρες μέσω του Ιντερνέτ παρέχοντας ταυτόχρονα χρήσιμες πληροφορίες

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.