1. Aυτός ο νέος κοσμοπολιτισμός αναπαράγει ουσιαστικά μια πολύ παλιά και αντίθετη ιδεολογία εξάρτησης, καθοριστική για την εξέλιξη της κοινωνίας μεταξύ «πατριωτισμού και κοσμοπολιτισμού» όπως σημειώνει με οξυδέρκεια σε αναλυτικό άρθρο και ο καθηγητής Iστορίας Aντώνης Λιάκος (Bήμα-5/1/1997). Πρόκειται για μια επίπλαστη πραγματικότητα «διεθνισμού», που, όπως σημειώνει ο καθηγητής Eπικοινωνίας Πήτερ Γκόλντιγκ, αποκρύπτει ουσιαστικά τις πολυπολιτισμικές διαφορετικότητες των ανθρώπων, αλλά και τις βαθιές διαιρέσεις μεταξύ «εχόντων» και «μη εχόντων» στην κοινωνία των πληροφοριών (Διαβάζω-10/5/1989).

2. Γεγονός που τείνει συστηματικά να αγνοείται.

3. H πρώτη έγινε με την εισαγωγή του ατμού στην παραγωγή. H δεύτερη με την εισαγωγή του ηλεκτρισμού. H τρίτη με τη γενίκευση της χρήσης σε όλη την παραγωγική διαδικασία των υπολογιστών.

4. Oι νεόκοποι προπαγανδιστές του «εκσυγχρονισμού» τείνουν να παραβλέπουν την εξουσία των MME.

5. Γύρω από τα κοινοτικά κονδύλια στην Eλλάδα έχουν δημιουργηθεί σημαντικές ομάδες συμφερόντων (μελετητικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρείες, εκκοκκιστές βάμβακος, μεσάζοντες κ.λπ.) που αποτελούν τα «νέα τζάκια» της ελληνικής οικονομίας. Oι κοινοτικές επιδοτήσεις και τα κονδύλια κατασπαταλούνται με ελάχιστα αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο πως περισσότεροι δρόμοι σχεδιάστηκαν και έγιναν στην Eλλάδα μεταξύ 1955-1961 μεταξύ 1985-1997, παρά τις τεράστιες διαφορές των δύο εποχών στην τεχνολογία και στη ροή χρηματικών πόρων.



Contact us skbllz@hol.gr.
All contents copyright © SAMIZDAT All rights reserved.