Εκλογές '96

Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ GOODYEAR

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 10 Σεπτεμβρίου 1996 (Μ.Π.Ε.)

Ευχή για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επαναλειτουργία του εργοστασίου της GOODYEAR στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τους απολυμένους.

Η κ.Παπαρήγα -που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Σίνδο, τις οποίες περιφρουρούν οι εργαζόμενοι- δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα αιτήματά τους. Υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει με κάθε τρόπο την εξεύρεση λύσης, αλλά -έως ότου αυτό επιτευχθεί- και την απορρόφηση των απολυμένων στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί -όπως υποστήριξε- δεν έχει αναπτύξει στρατηγική ενάντια στο κλείσιμο κερδοφόρων επιχειρήσεων. "Μέχρι, σήμερα, κλείνανε οι προβληματικές επιχειρήσεις. Τώρα, άρχισαν να κλείνουν και οι κερδοφόρες", τόνισε.

Στο μεταξύ, κατά 20% μειώθηκαν οι πωλήσεις της GOODYEAR στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο του εργοστασίου στις αρχές Αυγούστου, όπως -τουλάχιστον- ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, Σωτήρη Αϊνατζή, τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την αντίστοιχη αύξηση των πωλήσεων, κατά την περίοδο αυτή, των άλλων εταιρειών που πωλούν ελαστικά στην Ελλάδα. "Επιασε τόπο η πρόσκληση μας προς τους Ελληνες καταναλωτές για μποϊκοτάζ στα προϊόντα της GOODYEAR", τόνισε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Αϊνατζής.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων