Εκλογές '96

Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 10 Σεπτεμβρίου 1996 (Μ.Π.Ε.)

Το φόβο της για ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του βιομηχανικού συγκροτήματος της ΕΚΟ στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε η γενική γραμματέας Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, που επισκέφθηκε -επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος- το εργοστάσιο και είχε συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων.

Η κ.Παπαρήγα -που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη επ' ευκαιρία της 61ης Δ.Ε.Θ.- υπογράμμισε την αντίθεση της "στην πώληση ακόμη και μιας μετοχής σε ιδιώτη. Πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχθεί η τόσο σημαντική αυτή κρατική επιχείρηση", τόνισε.

Από την άλλη πλευρά, το σωματείο εργαζομένων επισήμανε ότι δεν αντιμετωπίζει ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση ως κίνδυνο. "Οσο, όμως, η επιχείρηση παραμένει στο Δημόσιο, απαιτεί από αυτό και τον ανάλογο σεβασμό", τόνισε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, κ.Ακριτίδης. "Αν δεν προχωρήσουν ταχύτατα επενδύσεις στην ΕΚΟ, η επιχείρηση σύντομα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας. Και -σήμερα- καμία επένδυση, κανένας εκσυγχρονισμός δεν προωθείται. Ακόμη και η μονάδα πολυπροπυλενίου της ΔΕΠ, που έχει αποφασιστεί να δημιουργηθεί στο βιομηχανικό συγκρότημα της ΕΚΟ στη Θεσσαλονίκη, έχει μείνει -μέχρι σήμερα- στα λόγια".

"Αντίθετα, στην άλλη θυγατρική της ΔΕΠ, τα ΕΛΔΑ, έχει πρόσφατα ολοκληρωθεί ευρύτατο επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού", συνέχισε ο ίδιος. "Δεν είναι δυνατό, όμως, να υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια. Την ίδια στιγμή που τα ΕΛΔΑ έχουν αυξήσει σημαντικότατα τη συνολική διυληστική τους ικανότητα, και -μάλιστα- παράγουν τέτοια σύνθεση καυσίμων που μπορούν να την πωλούν ακριβότερα, η ΕΚΟ βρίσκεται στα ίδια επίπεδα από ιδρύσεως της", κατέληξε ο κ.Ακριτίδης.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων