Εκλογές '96

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΩΣΗ, ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

AΘΗΝΑ, 10 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

"ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σέρνουν τον ίδιο χορό της πόλωσης, τραγουδώντας τα ίδια εμβατήρια της δικομματικής παντοδυναμίας. Η κλιμάκωση της πολωτικής τακτικής θα γίνει μπούμεραγκ για τα δύο μεγάλα κόμματα. Έπαψαν να γίνονται πιστευτοί. Κινδυνεύνουν να γίνουν και γραφικοί, όσο συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται", δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, από το Ηράκλειο, όπου περιοδεύει, σχολιάζοντας τα σενάρια κλιμάκωσης της δικομματικής πόλωσης.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι "ο κ. Σημίτης παραδόθηκε ολόψυχα στη γνωστή κινδυνολογία και τα εκβιαστικά διλήμματα. Εκφωνεί ως κακός μαθητής γνωστά παλιά εκλογικά ποιήματα. Έφτασε στο σημείο να ζητά την κατάργηση των περισσοτέρων κομμάτων. Πραγματικός στόχος της τακτικής του κ. Σημίτη είναι οι πολίτες που αντιδρούν στη δεξιόστροφη πολιτική του" και πρόσθεσε ότι "ο κ. Σημίτης θέλει να πιέσει τη σύγχρονη δημοκρατική αριστερά, που υπερασπίζεται τα κοινωνικά δικαιώματα και αντιστέκεται με κοινωνική ευαισθησία".

Για τους εκλογικούς στόχους του κόμματός του, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι "για τον ΣΥΝ, όλη η χώρα είναι μία ενιαία εκλογική περιφέρεια. Κάθε ψήφος σε όλη τη χώρα είναι κρίσιμη και καθοριστική. Είμαστε σε διαρκή κινητοποίηση μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Το 1993 μείναμε εκτός Βουλής για 3.000 ψήφους. Δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη, αδράνειες, αποπροσανατολισμούς, ψεύτικα διλήμματα και εφησυχασμούς".

Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε την ανάγκη συνάντησης των πολιτικών αρχηγών και "ενεργοποίησης" των διεθνών οργανισμών και της διεθνoύς κοινής γνώμης, όσον αφορά τις εξελίξεις στην Κύπρο και την Τουρκική επιθετικότητα. Για το ίδιο θέμα, ο κ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι "ο κ. Σημίτης είναι πρόθυμος σε ανταλλαγή επιστολών με τον κ. Κλίντον. Απρόθυμος, όμως, για πολιτική ενημέρωση του λαού και συνεννόηση με τα κόμματα. Η πολιτική κατάσταση και στην Τουρκία και στην Κύπρο και στην Ελλάδα προσφέρεται για σενάρια πολιτικής πίεσης και αποσταθεροποίησης" και κατέληξε, λέγοντας ότι "είναι συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις για τον δολοφόνο του Σολωμού στην Κύπρο. Έπρεπε να έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου".

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων