Εκλογές '96

Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: ΕΤΟΙΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 10 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

"Οι εκλογές δεν κρίνονται από τις δημοσκοπήσεις, αλλά από το ασφαλές κριτήριο του ελληνικού λαού που μπορεί να διακρίνει το αληθές από το ψευδές, το έντιμο από το ανέντιμο, την αλήθεια από την προσπάθεια παραπλάνησης", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Χάρης Καστανίδης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων σφυγμομετρήσεων. Ο υπουργός παραβρέθηκε το μεσημέρι στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου εγκαινίασε το "Τρένο του βιβλίου".

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όσον αφορά την πορεία των έργων στην Εγνατία οδό, ο κ.Καστανίδης σημείωσε: "Κρίνοντας από την πρόοδο των εργασιών, η Εγνατία οδός θα είναι έτοιμη πριν τη στροφή του αιώνα".

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ύψιστη εθνική σημασία του έργου, που θα συνδράμει στο να αναλάβει επάξια η Θεσσαλονίκη -και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα- τον ρόλο που της αντιστοιχεί στα Βαλκάνια. "Η Εγνατία δίνει τη δυνατότητα να τη διασυνδέσουμε με κάθετους άξονες με τις υπόλοιπες χώρες της Βαλκανικής, προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει σύστημα συνδυασμένων μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης", επεσήμανε ο κ.Καστανίδης.

Οι μελέτες των έργων για τη διακπεραίωση των κάθετων αξόνων της Εγνατίας οδού έχουν ήδη εγκριθεί και απομένει το στάδιο της εκτέλεσής τους. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί 290 χιλιόμετρα της Εγνατίας και έχουν δημοπραττηθεί άλλα τόσα.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων