Εκλογές '96

ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΘΗΝΑ, 10 Σεπτεμβρίου 1996 (Μ.Π.Ε)

Δεκαοχτώ θα είναι τελικά τα κόμματα που θα συμμετέχουν από αύριο στη Διακομματική Επιτροπή για τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Τύπου, Δημήτρης Κώνστας, καθώς όπως φαίνεται από τους καταλόγους ανακήρυξης υποψηφίων, πέραν των έξι κομμάτων, που ήδη μετέχουν στην Επιτροπή( τα πέντε κόμματα της Βουλής και της Ευρωβουλής, και το ΔΗΚΚΙ), άλλα 12 έχουν συνδυασμούς σε περισσότερο από το 50% της Επικράτειας.

Ο υπηρεσιακός Υπουργός Τύπου είπε ακόμα ότι η ημερομηνία έναρξης της απαγόρευσης για μη μετάδοση ή αναμετάδοση δημοσκοπήσεων, από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, είναι η 12η Σεπτεμβρίου.

Ο κ.Κώνστας ανακοίνωσε ακόμη την οργάνωση από το Υπουργείο Τύπου, ειδικής ημερίδας ενημέρωσης για τους ξένους ανταποκριτές με θέμα την εκλογκή διαδικασία στην Ελλάδα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 11 το πρωί στο Ζάππειο Μέγαρο και θα εξετάσει προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να βοηθηθούν οι ξένοι ανταποκριτές στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης.

Την εισαγωγή θα κάνει ο υπηρεσιακός Υπουργός Τύπου, Δημήτρης Κώνστας και το θέμα θα αναλύσουν, αρμόδιος παράγων του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και επιστήμων- καθηγητής της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων