Εκλογές '96

ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 10 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Την άποψη ότι "το ΠΑΣΟΚ έχει τις δυνατότητες να κάνει πιο μεγάλη την πλειοψηφία του, ενώ η Ν.Δ. έχει μια οροφή που δεν μπορεί να ξεπεράσει", εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με τα προγνωστικά των αποτελεσμάτων των επικείμενων εκλογών, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

"Υπήρξε μια επανάπαυση και μια χαλαρότητα, δικαιολογημένη ίσως, λόγω αυτοπεποίθησης, που πρέπει να υπάρχει, αλλά τώρα τα επιχειρήματά μας πρέπει να φτάσουν με πειστικό τρόπο σε κάθε γωνιά", πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε: "Το δίλημμα των εκλογών είναι γνωστό. Αναδεικνύεται κυβέρνηση αυτοδύναμη. Πρέπει η Κυβέρνηση αυτή να είναι του ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν θέλει να ενισχύσει έμμεσα τη Ν.Δ. όταν νιώθει ότι ανήκει στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη".

Σε ό,τι αφορά στις υποσχέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιλτιάδη Εβερτ, για δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι "100.000 θέσεις εργασίας είχε υποσχεθεί και ο κ. Μητσοτάκης το 1990 και θυμάστε τι άφησε πίσω του το 1993: 120.000 θέσεις ανέργων, τις οποίες αναγκαστήκαμε να αναπληρώσουμε".

Στις παραπάνω δηλώσεις προέβη ο κ. Βενιζέλος μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη για να ενημερωθεί για την πορεία των έργων και τις προοπτικές του Οργανισμού. Αναφερομενος στην επίσκεψή του αυτή τόνισε την πίστη του ότι ο ΟΤΕ "είναι η πραγματική αιχμή δόρατος της ανάπτυξης της χώρας, μια κερδοφόρος δυναμική επιχείρηση στην πιο δυναμική αγορά".

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων