ΣΥΝΤΟΜΑ (30-12-99)


ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Αποπειράθηκαν να κάψουν νεαρό επειδή δεν τους έδινε χρήματα
Δύο Αρμένιους οι οποίοι αποπειράθηκαν να κάψουν έναν νεαρό στην Ξάνθη, επειδή δεν τους έδινε χρήματα, συνέλαβαν οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων Αλεξανδρούπολης. Οι Σαργκίς Χαζαριάν, 34 χρόνων και Ασότ Σογκομονιάν, 34 χρόνων, εργάτης, συνελήφθησαν λίγο πριν περάσουν τα σύνορα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Οι δύο αρμένιοι και ο συμπατριώτης τους Αρτούρ Μαλεριάν διώκονται για εκβίαση και άλλα αδικήματα για την αποτρόπαια πράξη τους σε βάρος 24χρονου. Ο άτυχος 24χρονος μεταφέρθηκε με εγκαύματα και σωματικές βλάβες στο νοσοκομείο Ξάνθης, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.


ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ευχές για τη νέα χιλιετία
Ελπίδες «για ενα καινούριο ξεκίνημα, με στόχο το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» εκφράζει, εν όψει της νέας χιλιετίας, ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος. «Οι βασικές μας προτεραιότητες πρέπει να είναι η Υγεία, η Παιδεία, οι ίσες ευκαιρίες για όλους, η φροντίδα για τους αναξιοπαθούντες και τους απόμαχους της ζωής, καθώς και ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος», τονίζει ο Κωνσταντίνος, που αναφέρεται επίσης στις νέες ευκαιρίες που πηγάζουν για τη χώρα μας από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.. «Απαλλαγμένοι από τις αντιπαλότητες του παρελθόντος, προσηλωμένοι στα ιδεώδη της Δημοκρατίας, οι Ελληνες, ενωμένοι σ' έναν κοινό στόχο, μπορούν να ατενίζουν ένα νέο «χρυσό αιώνα», καταλήγει στο μήνυμά του ο τ. βασιλεύς.


ΚΟΛΩΝΟΣ

Ενοπλη ληστεία στην Εθνική
Ενοπλη ληστεία έγινε χθες το πρωί στις 11:35 στο υποκατάστασημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Λένορμαν 255, στον Κολωνό. Δύο άγνωστοι άνδρες ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων υπαλλήλους και πελάτες και άρπαξαν περίπου 2.000.000 δραχμές. Κατόπιν, επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού κι εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.


ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κατεσχέθη Ι.Χ. με 88 κιλά κάνναβης
Αυτοκίνητο φορτωμένο με 88 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν και κατάσχεσαν χθες οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Το με ελληνικές πινακίδες αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 19χρονος Αλβανός Οντισέ Ντέντε, κίνησε την περιέργεια των αστυνομικών στη Σιταριά Ιωαννίνων, οι οποίοι το παρακολούθησαν διακριτικά μέχρι και τα Γιάννενα, όπου και το ακινητοποίησαν. Εκεί, έπειτα από έρευνα διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο ήταν φορτωμένο με σάκους ναρκωτικών, με προορισμό την Αθήνα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.


ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ανακάλεσε την παραίτηση ο πρύτανης
Ανακάλεσε τελικώς την παραίτησή του ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Ηλ. Σιδηρόπουλος. Οι λόγοι της παραιτήσεως του κ. Σιδηρόπουλου είχαν να κάνουν με τους συσχετισμούς δυνάμεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εν όψει των εκλογών για την αναπλήρωση της θέσης του αντιπρύτανη οικονομικών υποθέσεων. Ο πρύτανης του Παντείου είχε κάνει λόγο για «πολιτικές νεολαίες που έχουν μόνο στόχο την ανακατανομή των νέων κοινοτικών κονδυλίων», ωστόσο χθες, σε συνάντηση που ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας κ. Αρσένη, του ενεχείρισε επιστολή ανάκλησης της παραίτησής του.


ΚΟΜΒΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Ετοιμος την παραμονή του 2000
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα παραδοθεί ολοκληρωμένος στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος Ασπροπύργου. Το έργο κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 2,7 δισ. δρχ. Περιλαμβάνει δύο «δίδυμες» γέφυρες, μία για κάθε κατεύθυνση της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας η κάθε μία και δύο παράπλευρες οδούς. Επίσης, με αποφάσεις που υπέγραψε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Λαλιώτης εγκρίθηκαν πιστώσεις 6,2 δισ. δρχ. για οδικά έργα στην επαρχία· από αυτά 2 δισ. αφορούν τη βελτίωση της οδού Διακοπτού-Πούντας-Καλαβρύτων και 3,1 δισ. για οδικά έργα στην περιοχή του φράγματος του Ευήνου και την κατασκευή γέφυρας.