ΣΗΜΕΡΑ (15-09-99)

Πυροδοτούν το ΧΑΑ νέες μετοχοποιήσεις
Η υπερταχεία, πέραν κάθε προσδοκίας, άνοδος της Σοφοκλέους, που ξεπέρασε άνετα χωρίς προβλήματα και αυτόν ακόμη τον καταστροφικό σεισμό της Αττικής και φαίνεται να κερδίζει καθημερινά ολοένα και περισσότερους αποταμιευτές, επιτρέπει στην κυβέρνηση να κινηθεί ταχύτερα στον τομέα της αποκρατικοποίησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση κατέληξε στην απόφασή της να διαθέσει μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών τον προσεχή Δεκέμβριο το 25% των μετοχών και κατά τους υπολογισμούς του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας θα συγκεντρώσει περίπου 200 δισ. δρχ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει αύξηση κεφαλαίου κατά 10% και ταυτοχρόνως θα διατεθεί επίσης 15% εκ των υπαρχόντων μετοχών στο ευρύ επενδυτικό κοινό.

Εκκληση: Την τήρηση των «συμφωνιών κυρίων» με κάθε τρόπο απαιτεί σήμερα η κυβέρνηση διά στόματος των υπουργών Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλου σε συνάντησή τους με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων. Παράλληλα απευθύνουν έκκληση για συνεργασία όλων των φορέων της αγοράς για να μην υποστεί ρωγμές η αντιπληθωριστική πολιτική της κυβέρνησης.

Πλεόνασμα εσόδων: Με πλεόνασμα 319,4 δισ. δρχ. έκλεισαν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού στο 8μηνο. Η καλή πορεία του ΧΑΑ, τα αυξημένα εισοδήματα που δηλώθηκαν, καθώς και η πραγματική αύξηση της οικονομίας συνετέλεσαν στη δημιουργία του πλεονάσματος

Τσάμπιονς Λιγκ: Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής: Α‹ όμιλος: Λεβερκούζεν-Λάτσιο 1-1, Ντιναμό Κιέβου-Μάριμπορ 0-1. Β‹ όμιλος: ΑΪΚ Στοκχόλμης-Μπαρτσελόνα 1-2, Φιορεντίνα-Αρσεναλ 0-0. Γ‹ όμιλος: Μποαβίστα-Ρόζεμποργκ 0-3, Φέγιενορτ-Ντόρτμουντ 1-1. Δ‹ όμιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κροάσια 0-0, Μαρσέιγ-Στουρμ Γκρατς 2-0.

Ολυμπιακός: Στη μεγάλη ποδοσφαιρική περιπέτεια του Champions League ρίχνεται απόψε ο Ολυμπιακός, με σκοπό να κάνει το πρώτο βήμα προς τη διάκριση. Στις 9.45 μ.μ., στο ΟΑΚΑ, αντιμετωπίζει την ισπανική Ρεάλ Μαδρίτης