ΣΗΜΕΡΑ (31-08-99)

Ζητείται λύση για Προγράμματα Σπουδών Επιλογής
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικά τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής, ο υπουργός Παιδείας κρίνει όμως παράνομη την... κατάργησή τους. Σε χθεσινή του συνάντηση με εκπροσώπους φοιτητών και γονέων, ο κ. Γ. Αρσένης υποστήριξε ότι κακώς κατήργησε τα ΠΣΕ η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης και υποσχέθηκε ότι θα αναζητηθεί λύση. Παραλλήλως, το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό ότι οι βάσεις για τις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ θα ανακοινωθούν περί τα τέλη της εβδομάδας.

Ολυμπιακή: χάνει και υπόσχεται
Σημαντικό μερίδιο της αγοράς χάνει διαρκώς η Ολυμπιακή Αεροπορία, η οποία, βάσει της αεροπορικής κίνησης του Ιουλίου, φαίνεται ότι πλέον διακινεί μόλις το 16% περίπου της κίνησης προς το εξωτερικό. Ωστόσο, το νέο βρετανικό management της Ολυμπιακής, έχει καλλιεργήσει στους εργαζομένους προσδοκίες για αυξήσεις και πολυάριθμες μονιμοποιήσεις εκτάκτων.

Στην ΑΤΕ τα ΚΑΕ: Η Αγροτική Τράπεζα αποκτά την πλειοψηφία των ΚΑΕ και θα είναι αυτή πλέον που θα διαπραγματευθεί με τους Γερμανούς της Χόχτιφ για την τύχη των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων.

Προβοκάτσια: Σε προβοκάτσια υπονομεύσεως των προσπαθειών για την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό αποδίδουν πολιτικοί κύκλοι της Λευκωσίας την απόπειρα εμπρησμού του μουσουλμανικού τεμένους Χαλάλ Σουλτάν στη Λάρνακα.

Γιουγκοσλαβία: Νέα επίθεση κατά του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας κ. Σλ. Μιλόσεβιτς εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου κ. Μ. Τζουκάνοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Κολομβία: Στρατιωτική παρέμβαση στην Κολομβία πολυεθνικής δύναμης αποτελούμενης από στρατούς κρατών της Λατινικής Αμερικής προτείνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την εξουδετέρωση των αριστερών ανταρτών.

Εθνική Ασφαλιστική: Τη διαίρεση (split) της μετοχής της -κάθε μία μετοχή σε δύο- και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 24,3 δισ. δρχ. αποφάσισε χθες η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Ναρκωτικά: Πολύ κοντά στην εξάρθρωση κυκλώματος που προμηθεύει την Αττική με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών βρίσκεται η Ασφάλεια μετά τη σύλληψη τριών Ιρακινών και δύο Αλβανών κακοποιών με 345 κιλά χασίς.

«Θυσία» στο Μετρό: Περίπου 800 εργατικά ατυχήματα, στα οποία δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, έχουν σημειωθεί από την αρχή των εργασιών του Μετρό.

Τζέσι Νόρμαν: «Στην Αμερική λένε ότι αν δεν ζητήσει κάποιος κάτι, δεν μπορεί να γίνει. Το ζήτησα και έτσι λοιπόν κανονίστηκε να εμφανιστώ στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου», είπε χθες η διάσημη ερμηνεύτρια που θα εμφανιστεί την Παρασκευή.