ΣΗΜΕΡΑ (26-08-99)

Βέτο:Διακομματική συνεννόηση για τη διαμόρφωση μίας, κατά το δυνατόν, συναινετικής θέσεως στο θέμα της κοινοτικής χρηματοδότησης προς την Τουρκία, θα επιδιώξει ο υπουργός Εξωτερικών.

Ελληνική δύναμη: Αλλοι 120 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί αναχώρησαν χθες με 60 οχήματα Μηχανικού για το Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να ενσωματωθούν στην εκεί ελληνική δύναμη.

Καύσιμα: Σταθερή παραμένει και αυτήν την εβδομάδα η τιμή της βενζίνης. Η αναμενόμενη αύξηση απορροφάται από διυλιστήρια και εταιρείες, το πλαφόν όμως δεν αποκλείεται, εάν μέχρι τη Δευτέρα οι αποκλίσεις από τις ενδεικτικές τιμές δεν μειωθούν.

Μέση Ανατολή: Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι κατέληξαν χθες στο χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Δυτική Οχθη, όπως προβλέπει η συμφωνία του Γουάι.

Αμέλεια: Βαρύτατες ευθύνες στους νομάρχες καταλόγισε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, επειδή όπως κατήγγειλε δεν έχουν προχωρήσει στους προβλεπόμενους αντισεισμικούς ελέγχους των δημοσίων κτιρίων.

«Δεν αντέχουμε»: Ξεσηκώθηκαν χθες οι αλλοδαποί που κρατούνται, εν αναμονή της απελάσεώς τους, στα κελιά του δυτικού αεροδρομίου Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους.

Τάξη: Σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο θα επεκταθεί το μέτρο των πεζών περιπολιών από αστυνομικούς, καθώς στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως εκτιμούν ότι αποδίδει.

Κρίμα: Πικρό και πρόωρο το «αντίο» της ΑΕΚ στο Champions League. Η ελληνική ομάδα έχασε χθες από την ΑΙΚ Στοκχόλμης με 1-0 και αποκλείστηκε.

Τ.Σ. Ελιοτ: Ενα νέο βιβλίο για τον ποιητή της «Ερημης χώρας» όπου η συγγραφέας Λίντολ Γκόρντον προσπαθεί αυτό ακριβώς που ο ίδιος απέρριπτε· να θεμελιώσει την ποίησή του πάνω στα γεγονότα και τις εμπειρίες της προσωπικής του ζωής.

Γλυπτική: Ο γλύπτης Θόδωρος με την «Κλεψύδρα», μια κατασκευή 12 μέτρων, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη 2η Διεθνή Εκθεση Γλυπτικής στη Βενετία.