ΣΗΜΕΡΑ (20-08-99)

Αναπληρωτές κατά επιτυχόντων ΑΣΕΠ
«Η προηγούμενη χρονιά υπήρξε δάσκαλος για όλους μας...», δήλωσε χθες με νόημα ο υπουργός Παιδείας κ. Γ. Αρσένης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, ένα νέο μέτωπο φαίνεται να ανοίγει μεταξύ αναπληρωτών και επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, με το υπουργείο Παιδείας να βρίσκεται στη μέση. Το επίμαχο ζήτημα είναι αν η «κατά προτεραιότητα» πρόσληψη των αναπληρωτών αφορά και τους διορισμούς από την καταργηθείσα επετηρίδα, αλλά και τους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Ελληνας-Τούρκος: Από την επόμενη εβδομάδα, την υποδιοίκηση του υποστρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Λάρισα θα την αναλάβει Τούρκος στρατηγός και του αντίστοιχου στη Σμύρνη Ελληνας.

Ξέπλυμα: Περίπου 3.100 δισ. δρχ. εικάζεται ότι «ξέπλυνε» η ρωσική μαφία μέσω της Τράπεζας της Νέας Υόρκης. Το μέγεθος της επιχείρησης δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.

Ιερόδουλοι στο ΙΚΑ: Ετοιμες για την αναγνώριση του «αρχαιότερου λειτουργήματος» ως σύγχρονου επαγγέλματος με ασφάλιση και ένσημα δηλώνουν πλέον οι υπηρεσίες του ΙΚΑ. Η προθεσμία για την ασφάλιση των ιερόδουλων στο Ιδρυμα λήγει την 30ή Νοεμβρίου 1999.

Θύμα ο ταξιτζής: Για 20.000 δρχ., την είσπραξη της ημέρας, τρεις νεαροί πυροβόλησαν τον οδηγό ταξί που τους παρέλαβε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό χωριό της Πιερίας. Ο άτυχος άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή...

Προνοητικοί ληστές: Πλουσιότεροι κατά 50 εκατ. δραχμές έγιναν οι δύο δράστες της χθεσινής ληστείας της Αγροτικής Τράπεζας στο Παλαιό Φάληρο. Πριν διαφύγουν, φρόντισαν να αφαιρέσουν και τη βιντεοκασέτα του κυκλώματος παρακολούθησης.

Μίκης: Σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία 200 Ελλήνων διανοουμένων για να προωθηθεί υποψηφιότητα του Μίκη Θεοδωράκη για το Νόμπελ Ειρήνης του 2000.

Κινηματογράφος: Με μια μεγάλη παραγωγή, και τεράστια ήδη εμπορική επιτυχία, που συγχρόνως είναι και μια ενδιαφέρουσα ταινία, το «Matrix», αρχίζει σήμερα η χειμωνιάτικη κινηματογραφική περίοδος.