ΣΗΜΕΡΑ (17-08-99)

Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι τnς εφορίας
Με συνοπτικούς ελέγχους θα κλείνουν οι εφορίες τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του 1998 που δεν έχουν ελεγχθεί. Σημαντικές είναι επίσης οι αλλαγές που εισάγονται στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι έλεγχοι, σύμφωνα με ειδική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύεται στην Οικονομική «Κ». Για παράδειγμα, θα δοθεί προτεραιότητα σε υποθέσεις επιτηδευματιών, τις οποίες δεν έχουν ελέγξει οι εφορίες επί τέσσερα έτη, ενώ θα παρέχεται και δυνατότητα μείωσης της διαφοράς σε περίπτωση που τα έσοδα της επιχείρησης έχουν επηρεαστεί από ειδικούς λόγους.

Ο Αμερικής: Συνέρχεται σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να εκλέξει νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ενώ έως χθες κανείς εκ των υποψηφίων ιεραρχών δεν μπορούσε να θεωρηθεί επικρατέστερος.

Και τυπικώς: Ενεκρίθη χθες από τη Δούμα ο διορισμός του νέου ευνοούμενου του Μπόρις Γέλτσιν, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο αξίωμα του πρωθυπουργού.

Εσταξε! Ενας από τους δύο παλαιότερους αντιδραστήρες του Κοζλοντούι άρχισε χθες να... στάζει νερό με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να τον θέσουν άρον άρον εκτός λειτουργίας. Οι αρχές της Βουλγαρίας υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους περιοίκους, καθώς η διαρροή συνέβη σε μη ραδιενεργό κύκλωμα.

Θανάσιμο φορτίο: Ποσότητα 513 κιλών ηρωίνης, η οποία επρόκειτο να πουληθεί «χρυσή» στις πιάτσες της Ευρώπης και να στοιχίσει απροσμέτρητο αριθμό ζωών, έπεσαν στα χέρια των τουρκικών αρχών στα σύνορα της χώρας με το Ιράν.

«Ανώμαλη προσγείωση» για τον κυβερνήτη και το πλήρωμα μιας «Ντακότα», καθηλωμένης επι σειράν ετών σε ταράτσα οικοδομής σε χωριό της Πιερίας. Η αστυνομία έκανε χθες έφοδο, διαπίστωσε ότι το αεροπλάνο είχε μετατραπεί σε οίκο ανοχής(!) και συνέλαβε άπαντες.

Μέση Ανατολή: Σε ανοιχτή επικοινωνία βρίσκονται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ, εξετάζοντας τις προοπτικές της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, ενώ παραμένουν στάσιμες οι ισραηλινοπαλαιστινιακές συνομιλίες.

«Γερμανικό Κύμα»: Τελικά, η κινητοποίηση Τύπου και πνευματικών ανθρώπων απέδωσε και η διοίκηση της «Ντόιτσε Βέλε» αποφάσισε να μη διακόψει τη μετάδοση της ελληνόφωνης εκπομπής της.

Δεν γύρισαν: Ανεπαίσθητη, όπως κάθε χρόνο, ήταν και φέτος η επιστροφή των παραθεριστών μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Το ανθρώπινο πρόσωπο της Αθήνας παίρνει παράταση ολίγων ημερών.

Νίκη: Απέναντι στην αναπληρωματική ομάδα του Μεξικού, η εθνική μας ομάδα δεν συνάντησε δυσκολίες και επικράτησε με 3-2 σε χθεσινοβραδινό φιλικό παιχνίδι στην Ξάνθη.