ΣΗΜΕΡΑ (13-08-99)

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Η πόλn αδειάζει n δροσιά έρχεται

Και η... αντοχή έχει τα όριά της, έτσι, όσοι Αθηναίοι παρέμεναν εντός των τειχών άρχισαν χθες να εγκαταλείπουν μαζικώς την πόλη για τον Δεκαπενταύγουστο. Από τις 3 μ.μ. σήμερα η Τροχαία λαμβάνει τα μέτρα της στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, ενώ οι λιμενικοί βρίσκονται επί ποδός ώστε η επιβίβαση στα πλοία να πραγματοποιηθεί ομαλά. Οι λίγοι που μένουν, ας παρηγορηθούν: η ΕΜΥ προβλέπει (σχετική) δροσιά.

Συμμορίες: Αγριο πιστολίδι με ένα νεκρό, χθες βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας! Το σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στην οδό Μιχαλακοπούλου, έξω από το μπαρ Μπούκερ.

Κατάσκοποι: Ως χειρονομία καλής θέλησης προς τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ και συμβολής στην προώθηση της αναμενόμενης πρωτοβουλίας του γ.γ. του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού, εκτιμάται η απελευθέρωση των δύο Ισραηλινών πρακτόρων, που είχαν καταδικαστεί για κατασκοπεία εις βάρος της Κύπρου.

Κόσοβο: Φόβους για επιδείνωση της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο, όπου καθημερινά πλέον σημειώνονται επεισόδια μεταξύ της ειρηνευτικής δύναμης και Αλβανών ενόπλων, εξέφρασε χθες ο Γάλλος υπουργός Αμύνης.

Κέρδη-ρεκόρ: Κέρδη της τάξεως του ενός τρισ. δραχμών, δηλαδή τριπλάσια από πέρυσι, εκτιμούν ότι θα αποκομίσουν φέτος οι τράπεζες.

Φίρμες: Ωριμάζει και στην Ελλάδα το σύστημα franchising, που άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και ήδη εφαρμόζεται από πολλές επιχειρήσεις. Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη.

Εκεί, στη Σίφνο: Επίτιμος δημότης Σίφνου ανακηρύχθηκε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, στον οποίο ο δήμαρχος του νησιού παρέδωσε χθες το χρυσό κλειδί.

Επιθεώρηση: Σε κακό βγήκε στους υπαλλήλους της διεύθυνσης Συγκοινωνιών της νομαρχίας η... έμπνευση να αναρτήσουν επιγραφή «κλειστόν λόγω διακοπών». Η νομάρχης κ. Μπεσμπέα εισέβαλε χθες στην υπηρεσία σαν ταύρος σε υαλοπωλείο.

«Κόκκινος»: Με κύριο σύνθημα τη δικαιότερη κατανομή του πλούτου στις ΗΠΑ, προτίθεται να διεκδικήσει την προεδρία ο διάσημος ηθοποιός και στρατευμένος σκηνοθέτης Ουόρεν Μπίτι.

Παράσημο: Μπορεί να έχασε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας ο Στίβεν Σπίλμπεργκ με τη «Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν», όμως χθες ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ τού απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση του στρατού.

Ρωσία: Στον κεντροαριστερό συνασπισμό του δημάρχου της Μόσχας προσχώρησε χθες ο αποπεμφθείς, πλην όμως δημοφιλής πρώην πρωθυπουργός Γεβγένι Πριμακόφ, αυξάνοντας τις πιθανότητες θριάμβου στις επόμενες εκλογές.

Θέατρο: Από «Εκάβη» σε κλειστό θέατρο ώς «Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα» και από Σαίξπηρ-μιούζικαλ ώς «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο» επί σκηνής, ο θεατρικός χειμώνας υπόσχεται μεγάλη ποικιλία.