ΣΗΜΕΡΑ (11-08-99)

Εμπρnστές εν δράσει στn Σαλαμίνα
Αποτέλεσμα της δράσης εμπρηστών είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η χθεσινή πυρκαγιά της Σαλαμίνας, η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες του φετινού καλοκαιριού καταστρέφοντας δασική έκταση 800 στρεμμάτων στο Μπατσί και πέντε σπίτια. Υστερα από την αποτελεσματική επέμβαση ισχυρής δύναμης της Πυροσβεστικής, τα δύο πύρινα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο νωρίς το βράδυ, ενώ δύο άτομα κρατούνταν και ανακρίνονταν ως ύποπτα εμπρησμού.

Επιθεώρηση: Τεχνικά θέματα αφορώντα στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Ιω. Κρανιδιώτης με πολυμελή ομάδα Αμερικανών που επισκέπτεται τη χώρα.

Ισοζύγιο: Σημαντική μείωση του ελλείμματος των εξωτερικών συναλλαγών της χώρας εμφανίστηκε το πρώτο δίμηνο του έτους: περιορίστηκε στα 237,4 εκατ. ευρώ, από 757,7 του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Πάμε καλά: Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε χθες και ο τρίτος σε μέγεθος οργανισμός μέτρησης κινδύνου, η Fitch IBCA.

Φωνή ελληνική: Υπέρ της διατήρησης του ελληνικού προγράμματος της Ντόιτσε Βέλλε, τη διακοπή του οποίου εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, τάσσονται 35 άνθρωποι του πνεύματος.

Αβραμόπουλος: Τροφή στην «προεδρολογία» των ημερών έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, αποφεύγοντας να διαψεύσει σενάρια που τον εμφανίζουν ως πιθανό υποψήφιο της Ν.Δ. για τη θέση. Αντίθετα, από τη Ρηγίλλης η συζήτηση χαρακτηρίζεται άκαιρη.

Βομβαρδισμός: Κοντά σε μια χριστιανική εκκλησία του 4ου αιώνα, εκεί όπου οι Ιρακινοί επιστήμονες είχαν στήσει τα όργανά τους για να μελετήσουν την έκλειψη, χτύπησαν χθες τα αμερικανοβρετανικά αεροσκάφη, αφήνοντας νεκρούς, τραυματίες και συντρίμμια...

Αφγανιστάν: Την οργή των Ταλιμπάν προκάλεσαν πληροφορίες περί επικείμενης εισβολής Αμερικανών κομάντο στο Αφγανιστάν, με σκοπό τη σύλληψη του Σαουδάραβα Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η Ουάσιγκτον πάντως διαψεύδει.

Νέο επεισόδιο: Πολεμικό κλίμα επικρατεί και πάλι μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, μετά την κατάρριψη πακιστανικού αναγνωριστικού αεροσκάφους.

Ατιμη φτώχεια: Με ψεύτικο πιστόλι προσπάθησε να ληστέψει την Αγροτική Τράπεζα Καλλιθέας 58χρονος συνταξιούχος τραπεζικός. «Η ανέχεια με έσπρωξε στη ληστεία», είπε στους αστυνομικούς.

Εφυγε: Ενας από τους τελευταίους «ωραίους» του παλιού Χόλιγουντ, ο πρωταγωνιστής ταινιών όπως οι «Χιτών» και «Σαμψών και Δαλιδά», Βίκτορ Ματσιούρ, πέθανε σε ηλικία 86 ετών.