ΣΗΜΕΡΑ (03-08-99)

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Επισήμως σιωπή παρασκηνιακώς οργή και απειλές

Στην απομόνωση του Μητροπολίτη Θηβών κ. Ιερώνυμου στην επόμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας αποβλέπουν οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, οι οποίοι εκτιμούν ότι η επίθεση του κ. Ιερώνυμου κατά του κ. Χριστόδουλου λειτούργησε συσπειρωτικά υπέρ του τελευταίου. Επισήμως, πάντως, απέφυγαν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το άρθρο, που πυροδότησε αντιδράσεις εντός και εκτός Εκκλησίας.

Πυροδοτεί σενάρια n στάσn Παπανδρέου
Νέες αντιδράσεις εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η επιμονή του υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου να συντηρεί στην επικαιρότητα το Μειονοτικό, παρά την αντίθετη βούληση του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη. Η στάση του κ. Παπανδρέου πυροδότησε παράλληλα σενάρια για ανασχηματισμό μετά την ολοκλήρωση των θερινών διακοπών του πρωθυπουργού στη Σίφνο.

Καβγάς στρατηγών: «Δεν θα αρχίσω τον Γ‹ Παγκόσμιο Πόλεμο για χάρη σου». Ετσι αντέδρασε, κατά το Newsweek, ο διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης Κοσόβου Μάικλ Τζάκσον στην προσπάθεια του «παραιτηθέντος» διοικητή των δυνάμεων των ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Ουέσλι Κλαρκ να ανακόψει την πορεία των Ρώσων προς το αεροδρόμιο της Πρίστινα.

Νέα σχέδια: Σειρά πρωτοβουλιών του Δήμου Αθηναίων για το 2004 και μετά, ανακοίνωσε ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για δήμαρχος.

Φοροδιαφυγή: Τη διακοπή των συμβάσεων με το Δημόσιο, ιατρών που υπέπεσαν σε φοροδιαφυγή, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Εργασίας: Σημαντική υπερκάλυψη της δημόσιας προσφοράς για ανταλλαγή των μετοχών της Τράπεζας Εργασίας αναμένει ο όμιλος Λάτση, ενώ η διαδικασία λήγει αύριο το μεσημέρι.

Λίντα Αλμα: Σε ηλικία 73 ετών απεβίωσε χθες η πασίγνωστη Ελληνίδα χορεύτρια, άλλοτε παρτενέρ του Γιάννη Φλερύ και επί τρεις δεκαετίες σύντροφος του Μάνου Κατράκη.

Ενταση: Κλιμακώνει την ένταση με την Ταϊβάν η Κίνα, αφού χθες πραγματοποίησε δοκιμή πυραύλου και διαμαρτυρήθηκε στις ΗΠΑ για τις εξαγγελθείσες πωλήσεις όπλων στην Ταϊπέι.

Αφ' υψηλού: Την πιο... ακριβή έκλειψη ηλίου προσφέρουν οι βρετανικές αερογραμμές: πτήση με Κονκόρντ, γεύμα με σαμπάνια και προστατευτικά γυαλιά, αντί περίπου 800 χιλ. δραχμών! Δυστυχώς τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν.