ΣΗΜΕΡΑ (29-07-99)

ΚΑΕ: απέτυχε n ιδιωτικοποίnσn
Αδοξα εξελίχθηκε η τρίτη προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση των ΚΑΕ. Χθες, το ΥΠΕΘΟ ανακοίνωσε και επίσημα την αποτυχία του εγχειρήματος, υπογραμμίζοντας ότι σύντομα θα προωθηθεί η μετοχοποίηση με τη διάθεση των μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου. Η πώληση των μετοχών, κατά τις πληροφορίες, θα αρχίσει μέσω της ΔΕΚΑ Α.Ε., μετά τον Σεπτέμβρη και εφόσον προηγουμένως υπάρξουν ασφαλείς προβλέψεις για τα κέρδη των ΚΑΕ το 1999.

Ποντάρουν στο ΧΑΑ: Τζόγος και Χρηματιστήριο έρχονται πιο... κοντά, καθώς τρεις επιχειρήσεις καζίνο, Θεσσαλονίκης, Λουτρακίου και Ξάνθης, κτυπούν την πόρτα της Σοφοκλέους.

Πτώση αεροσκάφους: Ελικοφόρο «κάργκο» που μετέφερε εμπορεύματα από την Αθήνα, λόγω βλάβης στο σύστημα προσγείωσης, πραγματοποίησε προσθαλάσσωση στα ανοιχτά της Ιαλυσσού στη Ρόδο. Κυβερνήτης και συγκυβερνήτης παρελήφθησαν σώοι από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού για προληπτικούς λόγους.

Μια δασοπυροσβέστις έχασε τη ζωή της και άλλοι δύο συνάδελφοί της τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε θαμνώδη περιοχή στη βορειοδυτική Χίο μεταξύ των χωριών Μελανιές και Τρύπες.

Νέα τράπεζα: Και επισήμως ανακοινώθηκε η ίδρυση μιας νέας, καινοτόμου τράπεζας στη χώρα μας, από την Ιντεραμέρικαν και την Μπάνκο Κομερσιάλ, τον μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό όμιλο της Πορτογαλίας. Στόχος, να δημιουργηθούν 120 υποκαταστήματα σε τρία χρόνια.

Κόσοβο: Την παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κόσοβο συζήτησαν χθες στις Βρυξέλλες 100 εκπρόσωποι κρατών και οργανισμών, ενώ την Παρασκευή στο Σεράγιεβο πραγματοποιείται η σύνοδος για το Σύμφωνο Βαλκανικής Σταθερότητας.

Βαναυσότητα: Η Γαλλία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που καταδικάζεται από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για το βασανισμό κρατουμένου από αστυνομικούς.

Χώροι στάθμευσης: Την... υγειά τους θα βρουν οι περίοικοι οκτώ μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας, με το πρόγραμμα δημιουργίας χώρων στάθμευσης που θα δώσει τέλος στην κυκλοφοριακή συμφόρηση - όταν πραγματοποιηθεί.

Μετα-φυσικά: Αστρονόμους επιστρατεύουν οι κινεζικές αρχές για να εξηγήσουν, με διαλέξεις, ότι η... Γη δεν πρόκειται να εκραγεί, όπως ισχυρίζεται η ηγεσία της διωκόμενης πλην όμως δημοφιλούς αιρέσεως «Φαλούν Γκονγκ».

Θάνατοι ποιητών: Νέα βιβλία, για τον μυστηριώδη θάνατο του Εντγκαρ Αλαν Πόου και το βίαιο τέλος, σε μονομαχία, του Αλεξάντερ Πούσκιν, προτείνουν την εκδοχή του εγκλήματος για τον άδικο χαμό των δύο μεγάλων δημιουργών.

Νίκη επί της Γαλλίας με 3-1 (15-11, 16-17, 15-13, 15-8), πέτυχε χθες στο Αμύνταιο η Ελλάδα, αλλά το σετ που έχασε ίσως της στερήσει την πρόκριση στους τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.