ΣΗΜΕΡΑ (21-07-99)

Εστία διαπλοκής 21 δισ. των ΕΛΤΑ
Ενα απίστευτο σύστημα συμφερόντων έχει πλέξει τον ιστό του γύρω από τα κοινοτικά κονδύλια ύψους 21 δισ. δρχ. που προορίζονται για τον εκσυγχρονισμό των ΕΛΤΑ. Το πρώτο κρούσμα της διαπλοκής συμφερόντων ήδη εκδηλώθηκε από τον πρώτο διαγωνισμό που παραπαίει, για την αγορά ακινήτου από τα ΕΛΤΑ αξίας 2,6 δισ. δρχ.

Δεν τα βρήκαν: Με σημείο αιχμής τον τρόπο που θα διασφαλίσει το Δημόσιο την επάρκεια των πόρων του νέου ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ, δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει χθες συμφωνία μεταξύ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και του υπουργού Ανάπτυξης. Ωστόσο, η κυβέρνηση αποδέχτηκε ότι στην περιουσία της ΔΕΗ έχουν ενσωματωθεί οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις της Επιχείρησης, ύψους 3 τρισ., δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις για συνέχιση του διαλόγου.

Εμπρησμοί: 15 εμπρησμούς ομολόγησε ο οικοδόμος Παναγιώτης Καλιούπης, 23 χρόνων, που συνελήφθη το μεσημέρι από την αστυνομία στην περιοχή Μεγάρων. Ο οικοδόμος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

ΗΠΑ-Κίνα: Αυστηρή προειδοποίηση προς την Κίνα να μην επιχειρήσει να υλοποιήσει τις απειλές της περί στρατιωτικής επίθεσης στην Ταϊβάν απηύθυνε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον.

Ευρωπαϊκό σώμα: Πρόταση για τη δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού εκστρατευτικού σώματος που θα αναλαμβάνει αποστολές ανθρωπιστικού χαρακτήρα, κατέθεσε χθες ο Βρετανός υπουργός Αμύνης Ρόμπιν Κουκ.

Μέγαρο: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρεκκλίνει του αρχικού του σχεδιασμού, καταγγέλλει με επιστολή του ο αρχιτέκτονας Π. Τζώνος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του «γνωματεύοντος συμβούλου».

Μάρμαρα: Τα εγκαίνια έκθεσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σε αίθουσα της αγγλικής Βουλής εστιάζουν και το αίτημα της επιστροφής, με ολοένα περισσότερους Βρετανούς υπέρ...

Παραλία: Μέτωπο κατά της παρανομίας επιχειρούν οι δήμαρχοι των παραλιακών Δήμων. Μετά τον δήμαρχο Αλίμου που βάζει σήμερα λουκέτο σε τρία παραλιακά κέντρα και ο δήμαρχος Ελληνικού, ανακοίνωσε ότι θα σφραγίσει άλλα δύο.

Με παιδικό πιστόλι: Του ενός χιλιάρικου η «ληστεία» χθες σε υποκατάστημα της Εθνικής στην Κυψέλη, χάρη στην ετοιμότητα του διευθυντή ο οποίος αντελήφθη ότι το πιστόλι του επίδοξου ληστή, ήταν... παιδικό παιχνίδι.

Μπάσκετ: Η Εθνική Εφήβων χρειάζεται τη νίκη στον σημερινό αγώνα της με αντίπαλο την Αυστραλία για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Οι Εφηβοι νίκησαν χθες την Ισπανία με 78-68.

Ποδόσφαιρο: Στο 95‹ δέχθηκε η εθνική μας ομάδα το γκολ της ισοφάρισης από τη Γαλλία αλλά, παρά το 1-1, διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων.