ΣΗΜΕΡΑ (13-07-99)

Αμερικής Σπυρίδων: Βαλτώνει για ένα μήνα το θέμα της αντικαταστάσεως του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Σπυρίδωνος, μετά τις συνομιλίες που είχε το τελευταίο διήμερο στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Σημίτης - Φίσερ: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις συζητήθηκαν χθες μεταξύ του κ. Κ. Σημίτη και του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Φίσερ, ενώ το ίδιο θέμα αναμένεται ότι θα θίξει αύριο στις συζητήσεις του με τον πρωθυπουργό ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας κ. Γ. Κοέν.

Εργασίας: Αύριο μάλλον αναμένεται η απόφαση του Χρηματιστηρίου σχετικά με την προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για την Τράπεζα Εργασίας. Ο πρόεδρος του ΧΑΑ δήλωσε ότι απομένουν τυπικές διευκρινίσεις.

Η Ελλάδα στην ΟΝΕ: Η αίτηση της Ελλάδος για την ένταξη στην ΟΝΕ θα υποβληθεί στις αρχές Μαρτίου και επομένως η σχετική απόφαση θα ληφθεί πιθανόν από τους εταίρους τον Ιούνιο του 2000, δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Γ. Παπαντωνίου.

Σελίδα βιβλίου: Το βιβλίο του ιστορικού Γιάννη Γιανουλόπουλου «Η ευγενής μας τύφλωσις... Εξωτερική πολιτική και «εθνικά θέματα» από την ήττα του 1897 έως τη Μικρασιατική καταστροφή». Τα Απάντα του Γεωργίου Δροσίνη.