ΣΗΜΕΡΑ (08-07-99)

Σε θολό τοπίο οι κινήσεις για Εργασίας
Σε πλήρη άγνοια βρίσκονται τελικά οι μέτοχοι της Τράπεζας Εργασίας, αντιμέτωποι με ένα μπαράζ ανακοινώσεων, προκειμένου να αποφασίσουν προς το συμφέρον τους. Χθες οι διοικήσεις των Τραπεζών Πειραιώς και Εργασίας είχαν νέα συνάντηση με τις αρχές της Κεφαλαιαγοράς, οι οποίες ζητούν εξειδίκευση της προτεινόμενης διαδικασίας, αφού και οι ίδιες προσπαθούν να κατανοήσουν το τι μέλλει γενέσθαι.

Η Γουόλ Στριτ επανέλαβε χθες το χορό των ιστορικών ρεκόρ ανόδου, καθώς ο δείκτης Dow Jones μόλις την τελευταία στιγμή με ορμή κατέγραψε ένα νέο θεαματικό ρεκόρ κλείνοντας στις 11.186,41 μονάδες, με άνοδο 52,24 μονάδων (+0,47%). Το ευρώ παρέμεινε ευάλωτο έναντι του δολαρίου

Διαφθορά: Μέγα σκάνδαλο, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και χρηματιστής - συγγενής του Μεσούτ Γιλμάζ, κρύβεται πίσω από την απόπειρα αυτοκτονίας του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας Χικμέτ Οκμπουλάι.

Μαζιώτης: «Πολιτικό κρατούμενο» δήλωσε ότι θεωρεί εαυτόν ο Νίκος Μαζιώτης, μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 15 ετών για την προ διετίας βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Ανάπτυξης

Ν. Κούνδουρος: «Η βάρβαρη εξουσία είναι παρούσα ακόμα και σήμερα, τόσο στην τυραννία του Μιλόσεβιτς όσο και στην παντοκρατορία των Αμερικανών». Ο Νίκος Κούνδουρος μιλάει στην «Κ» για την παράσταση «Εγώ, η Αντιγόνη», το «αντιεξουσιαστικό», όπως το χαρακτηρίζει, έργο του Σοφοκλή που ανεβάζει στην Επίδαυρο.

Μπάιρον: Βιογραφία με νέα στοιχεία για το χαρακτήρα του Αγγλου ποιητή και φιλέλληνα, το όνομα του οποίου ταυτίστηκε με μία ολόκληρη εποχή του ευρωπαϊκού πνεύματος και της τέχνης.

Νοσοκομεία: Ασπιρίνη σε... ετοιμοθάνατο θυμίζει το πιλοτικό πρόγραμμα διαμόρφωσης μερικών εκατοντάδων κλινών πολυτελείας στα δημόσια νοσοκομεία που παρουσίασε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Λ. Παπαδήμας.

Δόξα και χρήμα: «Είναι η πιο σπουδαία στιγμή στην καριέρα μου» δήλωσε ο Νίκος Μαχλάς για τη μεταγραφή του στον Αγιαξ.

Δύο χρυσά, ένα αργυρό: Ο ακοντιστής Κώστας Γκατσιούδης και η τριπλουνίστρια Βούλα Τσιαμήτα κατέκτησαν την πρώτη θέση, χθες, στο μίτινγκ της σειράς «Γκόλντεν Λιγκ» της Ρώμης. Ο πρώτος έριξε 86,92 μ., ενώ η Τσιαμήτα πήδησε 14,77 μ. Στο τριπλούν 2η αναδείχθηκε η Ολγα Βασδέκη, με 14,47 μ.