ΣΗΜΕΡΑ (30-06-99)

ΒΑΛΚΑΝΙΑ Η Θεσσαλονίκn έδρα για την ανασυγκρότnσn
Η συνεδρίαση των 15 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στο Ρίο ντε Τζανέιρο υπήρξε καρποφόρα για την Ελλάδα, αφού επελέγη η Θεσσαλονίκη ως έδρα του οργανισμού για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Το γεγονός χαιρετίσθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη, ενώ τώρα θα αρχίσουν σε κοινοτικό επίπεδο οι συζητήσεις για τις αρμοδιότητες του οργανισμού.

Φάρμακα: Σε εφιάλτη για χιλιάδες ασθενείς εξελίσσεται το χρέος -της τάξεως των 100 δισ. δρχ.- των δημόσιων νοσοκομείων προς τις φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες απειλούν να «παγώσουν» τις παραγγελίες!

ΔΝΤ: Σφικτή δημοσιονομική πολιτική και «μείωση» του κράτους, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα μετά την ένταξη στην ΟΝΕ, συνιστά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη νέα έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.

Ιονική: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και της ονομαστικής τιμής των μετοχών της Ιονικής στις 1.500 δραχμές αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή, πρώτη γενική συνέλευση της τράπεζας υπό την Alpha Πίστεως.

Χρηματιστές: Πόλεμο χαρακωμάτων στις τάξεις των χρηματιστών, σηματοδοτεί η απόφαση της χθεσινής γεν. συνέλευσης του ΣΜΕΧΑ για αποπομπή του χρηματιστή Π. Κονταλέξη επί τριετία από τον Σύνδεσμο.

Δράμα: Συγκλόνισε το Πανελλήνιο η ιστορία βρέφους 20 μηνών που βρέθηκε ζωντανό στα συντρίμμια αυτοκινήτου, πλάι στους νεκρούς γονείς του, επτά ολόκληρες ώρες μετά το μοιραίο δυστύχημα...

Παπανδρέου - Τζεμ: Οι ελληνοτουρκικές συνομιλίες μεταξύ των υπουργών κ. Γ. Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ αρχίζουν το βράδυ στη Νέα Υόρκη, με την παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού κ. Ι. Κρανιδιώτη, ο οποίος μετέβη κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού.

Γιουγκοσλαβία: Από την πόλη Τσατσάκ, όπου χθες διαδήλωσαν 10.000 άτομα, η γιουγκοσλαβική αντιπολίτευση ξεκίνησε πρόγραμμα κινητοποιήσεων σε 20 πόλεις κατά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Κάνει παιχνίδι: Δήμαρχο στα... μέτρα του αποκτά επιτέλους το Λας Βέγκας, στο πρόσωπο του κ. Οσκαρ Γκούντμαν, δικηγόρου με μακρά και επικερδή σταδιοδρομία στην υπεράσπιση διακεκριμένων μαφιόζων. Μεταξύ των πελατών του, και εκείνοι που κάποτε ήλεγχαν πλήρως τη θρυλική πρωτεύουσα του τζόγου.

Εθνικό Θέατρο: Το Εθνικό Θέατρο κάνει «τόπο στα νιάτα», αλλά επιστρατεύει και «γερά ονόματα», σύμφωνα με το ρεπερτόριό του για το 2000, το οποίο περιλαμβάνει και ελληνικό μιούζικαλ πάνω στο σαιξπηρικό «Ονειρο θερινής νυκτός».

«Πόλεμος» Ελλάδος - ΗΠΑ: Πόλεμο στις ελληνικές κομπόστες ροδάκινου κηρύσσουν οι παραγωγοί της Καλιφόρνιας, βλέποντας ότι χάνουν το παγνίδι των εξαγωγών στη μεξικανική αγορά! «Θα πατήσουμε πόδι», λέει ο πρόεδρός τους.