ΣΗΜΕΡΑ (15-06-99)

Υψnλό επίπεδο κατανάλωσnς και αύξnσn Ι.Χ.
Τα νοικοκυριά συντηρούν ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία για τον υψηλό ρυθμό αύξησης της ιδιωτικής κατανάλωσης αλλά, κυρίως, από τον τρελό ρυθμό με τον οποίο μεγαλώνουν οι πωλήσεις νέων Ι.Χ. αυτοκινήτων. Μόνον στο πρώτο πεντάμηνο του έτους κυκλοφόρησαν 123 χιλιάδες νέα Ι.Χ., που οδηγεί σε ποσοστό αύξησης κατά 43% από πέρυσι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις σε ολόκληρο το έτος οι πωλήσεις μπορεί να φθάσουν τις 240.000 νέα Ι.Χ.

Ελληνική ταξιαρχία: Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα επρόκειτο να αναχωρήσουν από τα Γιαννιτσά οι πρώτοι αξιωματικοί της ελληνικής ταξιαρχίας, που θα συμμετάσχει στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο.

Εργασίας: Η αντιπαράθεση μεταξύ της διοικήσεως της Τραπέζης Εργασίας και των βασικών της μετόχων, δηλαδή του ομίλου Λάτση και της Deutsche Bank, παίρνει νέα τροπή. Η διοίκηση της «Εργασίας» ανακοίνωσε ότι θεωρεί την προσφορά μη συμφέρουσα για τους μετόχους και προσέλαβε ως σύμβουλο «άμυνας» τον διεθνή οίκο Warburg Dillon Read.

Σκάνδαλο: Στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς και στο ΣΔΟΕ περνά πλέον η υπόθεση της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΛΚΗ και το πότε αυτή θα επιστρέψει στις συναλλαγές, μετά και τη χθεσινή κατάθεση του πορίσματος της Ernst & Young.

Τετράποδος αρχαιολόγος: Σε αρχαιολογική ανακάλυψη τεράστιας σημασίας οδήγησε το... παραπάτημα ενός γάιδαρου, στην Αίγυπτο: το ζώο έπεσε σε σύμπλεγμα αρχαίων τάφων, όπου βρέθηκαν δεκάδες μούμιες των ελληνορωμαϊκών χρόνων.

Ξένες γλώσσες: Τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών τάσσονται υπέρ της καθιέρωσης κρατικών πτυχίων γλωσσομάθειας, βάσει του σχεδίου που παρουσίασε αποκλειστικώς η «Κ», ζητούν όμως να μην ισχύσει το όριο ηλικίας των 18 ετών.

Πρεμιέρα: Ιστορία (κυριολεκτικώς και μεταφορικώς) γράφουν σήμερα οι μαθητές της Β‹ Λυκείου, εγκαινιάζοντας τις εξετάσεις νέου τύπου που θεσπίστηκαν με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Σελίδα βιβλίου: «Οδησσός, η λησμονημένη πατρίδα», ένα λεύκωμα της Μαρίας Καραβία. «Ο αλήτης και άλλα διηγήματα» του Γκυ ντε Μωπασάν. «Τα ελιξήρια της φωνής τους», ένα βιβλίο του Δημήτρη Καλοκύρη.

Λόγω πληθώρας... μετεκλογικής ύλης, οι καθιερωμένες σελίδες @Home και Αυτοκίνητο θα περιληφθούν στο αυριανό φύλλο της «Καθημερινής».