ΣΗΜΕΡΑ (11-06-99)

ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΑΛΚΗ» Γνωστά ονόματα τnς Θεσσαλονίκnς στn μαύρn λίστα
Πολλά γνωστά ονόματα από την πολιτική, τον επιχειρηματικό χώρο και γενικά την υψηλή κοινωνία της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται στη λιστα του Λ. Τεζαψίδη, που είναι στα χέρια των αστυνομικών αρχών. Στο μεταξύ, εν μέσω συνεχιζόμενων ψιθύρων και υπό το φως των πολιτικών προβολέων παραδόθηκε το πόρισμα της Ernst & Young για την υπόθεση ΑΛΚΗ στους προέδρους του ΧΑΑ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Κατά πληροφορίες μας, δεν προκύπτουν στοιχεία που να άπτονται των χρηματιστηριακών συναλλαγών, πέραν ταμειακού ανοίγματος 555 εκατομμύρια που υπερκαλύπτεται όμως από διαθέσιμα 1,2 δισεκατομμύρια της χρηματιστηριακής εταιρείας. Το συνολικό «άνοιγμα» υπολογίζεται κοντά στα 4,5 δισ. εκ των οποίων τα 3,1 δισ. αφορούν τις μεταχρονολογημένες επιταγές της ΑΛΚΗ στο ιδιωτικό πελατολόγιο του Λ. Τεζαψίδη.

Ιούλιο η ιταλική πρόταση για ΟΤΕ
Πρόταση εταιρικής συνεργασίας με τον ΟΤΕ θα καταθέσει στην ελληνική κυβέρνηση η Telecom Italia στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων, μετά την είσοδο της Olivetti, διευθυντικών στελεχών του ιταλικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών, η διπλή πρόταση θα αφορά την ανταλλαγή πακέτου μετοχών μεταξύ ΟΤΕ και Telecom Italia και η δεύτερη τη συγχώνευση των δύο θυγατρικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Telestet και CosmΟΤΕ με όρους κοινά αποδεκτούς από τους μεγάλους μετόχους.

Σκάνδαλο: Βίλα των οργίων με σαραντάρες κυρίες του Ναυπλίου που «πότιζαν» Βιάγκρα ανήλικους μαθητές ανακάλυψαν οι αρχές στο Τολό!

Εσοδα: Στο ένα τρισ. δραχμές ανεβάζει τον «πήχυ» των προσδοκώμενων εσόδων για τον Ιούλιο το υπουργείο Οικονομικών. Το πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 300 δισ.

Ομόλογα: Οι έντονα πτωτικές τάσεις που επικρατούν διεθνώς «παρέσυραν» χθες και την ελληνική αγορά ομολόγων.

Μαϊμούδες... Σουηδίας: Πλαστά ομόλογα του σουηδικού(!) κράτους, ύψους 362 εκατ. δραχμών, εντόπισε και κατέσχεσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Εκλεκτικοί: Αυτοκίνητα πολυτελείας έκλεβε και μεταπωλούσε οκταμελής σπείρα Ελλήνων, που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Ασία: Ρόλο μεσολαβητή στις ειρηνευτικές συνομιλίες Ινδίας - Πακιστάν αναλαμβάνει η Κίνα, ενώ οι εχθροπραξίες στο Κασμίρ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Ανησυχίες: Μαθήματα... ψυχολογίας θα παρακολουθήσουν οι φρουροί του Μπάκιγχαμ, προκειμένου να «προστατεύσουν» τη βασιλική οικογένεια από ενοχλήσεις ατόμων με διανοητική υστέρηση.

Κινηματογράφος: «Ανοιξε τα μάτια», ψυχαναλυτικό θρίλερ που αντιγράφει Χίτσκοκ και Λιντς, και «Sitcom», διαστροφική σάτιρα της αστικής οικογένειας. Το καλοκαίρι θέλει το... σινεμά του. Κριτική από τον Γ. Μπακογιαννόπουλο.

Θέατρο: Στην Ιαπωνία των video games διεξήχθη η δεύτερη θεατρική Ολυμπιάδα με 42 εκπροσώπους από 20 χώρες· ανάμεσά τους και η Ελλάδα, με τον Θ. Τερζόπουλο.

Μπιενάλε: «Ζάπινγκ» στη μεσογειακή τέχνη... Αποστολή της «Κ» στην Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών, στη Ρώμη.

Θράσος: Μια πρωτοφανή αντιδικία αντιμετωπίζει το δικαστήριο του Οκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία. Πληροφοριοδότης... μήνυσε την αστυνομία, επειδή δεν του έδωσε το ποσό που του είχε υποσχεθεί για να καταδώσει την τοπική μαφία!

Κινητοποιούνται: Ενα σύστημα κινητής τηλεφωνίας για ολόκληρο τον κόσμο προωθούν εννέα διεθνείς τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την τεχνολογία «τρίτης γενιάς».

Νίκη: Πιο κοντά στην κατάκτηση του τουρνουά Ακρόπολις είναι η εθνική μας ομάδα μπάσκετ, μετά τη χθεσινή της νίκη με 68-64 επί της Αυστραλίας.