ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (25-11-98)

Νέες παιδικές εκπομπές στον ΣΚΑΪ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους μικρούς τηλεθεατές δείχνει ο ΣΚΑΪ, ο οποίος εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με νέες παιδικές εκπομπές, ενώ παράλληλα συνεχίζει τη μετάδοση δημοφιλών προγραμμάτων και τηλεπαιχνιδιών. Κάθε Σάββατο στις 09.00 προβάλλεται το «Παιδικό δελτίο ειδήσεων», το οποίο διανύει την δεύτερη τηλεοπτική του περίοδο. Η εκπομπή έτυχε πρόσφατα θερμής υποδοχής στην ετήσια σύνοδο οπτικοακουστικών μέσων για παιδιά στην Πάφο της Κύπρου, η οποία διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παιδικής Τηλεόρασης. Το «Παιδικό δελτίο ειδήσεων» μάλιστα υπήρξε η αφορμή για μια πιο στενή συνεργασία της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παιδικής Τηλεόρασης.
Επίσης, κάθε Σάββατο στις 10.00 το πρωί προβάλλεται, από τις 31 Οκτωβρίου, ένα νέο τηλεπαιχνίδι για παιδιά με τίτλο «Οι περιπέτειες του Κουίκι», στο οποίο ο Νίκος Παυλίτινας και ο... λαγός Κουίκι παρουσιάζουν στα παιδιά πολλά παιχνίδια, ευφάνταστα και ευρηματικά. Οι μικροί τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθούν επίσης κάθε μέρα, στις 16.45, το ψυχαγωγικό τηλεπαιχνίδι «Μάντεψε και κέρδισε», στο οποίο λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά και μόνο παιδιά. Στο ρόλο του παρουσιαστή, ο Νίκος Παυλίτινας παίζει δύο από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών, το «Μάντεψε ποιος» και το «Σκορ 4», επιλέγοντας κάθε φορά και ένα διαφορετικό παιδί για βοηθό του. Το τηλεπαιχνίδι προβάλλεται και το Σαββατοκύριακο στις 08.30 το πρωί.
Μια τρυφερή παιδική σειρά είναι και το «Καρουζέλ», που προβάλλεται καθημερινά στις 16.15. Πρόκειται για μία σειρά, μεξικανικής παραγωγής, που διαδραματίζεται σε ένα σχολείο και περιγράφει τις σχέσεις μεταξύ δασκάλων και μαθητών. Πάντως, η παιδική πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου εμπλουτίζεται με δύο νέες παιδικές εκπομπές. Κάθε Σάββατο και Κυριακή, η μέρα ξεκινά για τους μικρούς τηλεθεατές στις 07.00 με την παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων «Μικρές κυρίες ΙΙ» (στη φωτογραφία). Η σειρά βασίζεται στο γνωστό μυθιστόρημα «Joe·s boys» της Λουίζας Μέρι Αλκοτ και συνεχίζει την αφήγηση της ζωής μιας από τις μικρές κόρες της οικογένειας Μαρτς. Στις 08.00, τους μικρούς τηλεθεατές έρχεται να διασκεδάσει ο «Μπάρνεϊ», ένα χαριτωμένο δεινοσαυράκι, το οποίο μαζί με την παρέα του διασκεδάζει μαθαίνοντας και μαθαίνει διασκεδάζοντας. Πρόκειται για μία μεταγλωττισμένη σειρά ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Η παιδική ζώνη του Σαββάτου συνεχίζεται στις 11.00 με το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι», τη σειρά που μεγάλωσε γενιές παιδιών. Τέλος, κάθε Κυριακή στις 09.00, συνεχίζονται οι περιπέτειες του «Ταρζάν», του κλασικού αγαπημένου ήρωα, που στη σειρά γίνεται ο βασιλιάς της μοντέρνας ζούγκλας.

Ο «Τηλέμαχος» λείπει ταξίδι για ενημέρωση.